Μενού
Ζευγάρι
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια φυσική μυρωδιά, που κανένα άρωμα και κανένα αποσμητικό δεν μπορεί να αλλάξει. 

Είναι όμως η φυσική μυρωδιά μας θετική στους ανθρώπους γύρω μας; Τι γίνεται αν δεν αρέσει στο ταίρι μας ή αντίστοιχα σε εμάς η μυρωδιά του συντρόφου μας;

Ο κάθε άνθρωπος αγαπάει τον σύντροφο του με εντελώς διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν άτομα που όντως θεωρούν ότι η μυρωδιά είναι πολύ σημαντική και αν δεν τους ελκύει θεωρούν ότι δεν είναι με το σωστό άτομο. 

Η έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων, δύο σωμάτων, σίγουρα σχετίζεται και με τη φυσική μυρωδιά. Δεν γίνεται να είσαι κάπου που δεν αντέχεις κάποια μυρωδιά.

Σε ένα άρθρο του Guardian μια κοπέλα περιγράφει πως δεν της αρέσει η φυσική μυρωδιά του συντρόφου της παρόλο που δεν «βρωμάει»: 

«Είμαι με τον σύντροφο μου για πάνω από τρία χρόνια. Έχουμε μια υπέροχη σχέση και προσπαθούμε να κάνουμε ο ένας τον άλλο να νιώθει ασφάλεια, αγάπη και κατανόηση.

Μετακομίσαμε μαζί πέρυσι και έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία στο σπίτι. Βγαίνουμε συχμά και το σεξ παραμένει καλό. Όμως, δεν μου αρέσει η μυρωδιά του. Δεν μυρίζει άσχημα, απλώς η φυσική του μυρωδιά δεν είναι μια μυρωδιά την οποία απολαμβάνω.

Δεν είναι μυρωδιά σώματος όταν τρέχει ή σηκώνει βάρη. Δεν είναι συνειδητό, απλώς έχω μια σωματική απάντηση που μου λέει ότι "αυτό δεν είναι για σένα". Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν αυτό σημαίνει κάτι βαθύτερο. Πρέπει να σε ελκύει η μυρωδιά του ανθρώπου που αγαπάς;»

Από τι εξαρτάται η φυσική μυρωδιά 

Η φυσική μυρωδιά ενός ανθρώπου δεν είναι πάντα ίδια. Μπορεί να επηρεαστεί από ένα φαγητό, ένα ποτό, τις ορμόνες και ίσως κάποια πάθηση.

Είναι σημαντικό ο καθένας να «ελέγχει» τη μυρωδιά του μέσα από τις συνήθειες του. Η διατροφή είναι ίσως από τα πιο σημαντικά πράγματα που καθορίζουν την μυρωδιά ενός υγιή ανθρώπου. Τα πολλά μπαχαρικά μπορούν να προκαλέσουν πιο έντονη οσμή. 

Ο ιδρώτας δεν είναι η φυσιολογική μυρωδιά ενός ανθρώπου, καθώς ο καθένας ιδρώνει διαφορετικά και δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση, πέρα από περιπτώσεις που σχετίζεται με τις ορμόνες

Τα ρούχα μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη μυρωδιά κάποιου. Είναι σημαντικό να διατηρούνται καθαρά και μετά το πλύσιμο να στεγνώνουν σωστά. 

Ακόμα και το άγχος μπορεί να αλλάξει τη μυρωδιά μας. Όσο πιο πολύ στρες έχει κάποιος, τόσο πιθανό είναι να ιδρώνει και περισσότερο.

Τι γίνεται αν δεν μας αρέσει η φυσική μυρωδιά κάποιου

Η χημεία είναι χημεία και δεν αλλάζει. Είναι σημαντικό σε περίπτωση που έχουμε ερωτική σχέση με κάποιο άτομο να σκεφτούμε το γιατί δεν μας αρέσει η μυρωδιά του. 

Δηλαδή, δεν μας άρεσε από την αρχή ή σταμάτησε να μας αρέσει με τον καιρό; Σε τέτοιες περιπτώσεις σημαίνει ότι ο σύντροφος σας μπορεί να περνάει κάποια κατάσταση που να έχει επηρεάσει τη μυρωδιά του. Εκεί η κατάσταση δεν είναι κακή καθώς μπορεί να φτιάξει.

Οι άνθρωποι έχουμε μερικά φυσικά ένστικτα υποσυνείδητα μέσα μας που δεν αλλάζουν ποτέ. Όταν μας ελκύει η μυρωδιά κάποιου είναι πιο εύκολο να ερωτευτούμε και να αγαπήσουμε επειδή νιώθουμε «φυσικά συμβατοί» μεταξύ μας. 

Αν και είναι σημαντικό, δεν σημαίνει απαραίτητα πως μια σχέση θα εξαρτηθεί από την φυσική μυρωδιά. Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πρωτεύον να ελκύονται από την φυσική μυρωδιά του συντρόφου τους. 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.