Η οδοντίατρος White DiFoggio προειδοποιεί ότι το λευκό ψωμί, τα πατατάκια, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά και τα κράκερ είναι πιο ανθυγιεινά για δόντια μας, ακόμα και από τα ζαχαρωτά.
Ακολουθήστε τώρα τον καινούργιο λογαριασμό του Reader στο Instagram
«Ο λόγος για τον οποίο οι ζυμωμένοι υδατάνθρακες είναι τόσο επικίνδυνοι για τα δόντια είναι επειδή διασπώνται σε ζάχαρα», είπε στη Ny Post.
Αυτοί οι συγκεκριμένοι υδατάνθρακες κάνουν το στόμα πιο όξινο επειδή το σάλιο δουλεύει υπερωριακά για να αφαιρέσει την ουλώδη τροφή από τα δόντια σας και αυτό είναι κάτι που «αυξάνει την πιθανότητα τερηδόνας».
Ωστόσο, είπε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι εκπληκτικά καλή για τα δόντια επειδή μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα, όπως και τα τρόφιμα που «χρειάζονται πιο βαρύ δάγκωμα και μάσημα», όπως τα τραγανά λαχανικά, τα καρότα και το σέλινο, καθώς και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.
Ακόμα, η οδοντίατρος είπε ότι όταν τρώμε πατατάκια, σνακς και γενικά φαγητά που κολλάνε στο στόμα είναι καλύτερο να τα τρώμε σε μια φάση της ημέρας και όχι ανά περιόδους καθώς έτσι το σάλιο έχει χρόνο να εξουδετερώσει το όξινο pH στο στόμα από όλη τη ζάχαρη.
Έτσι, συνιστάται να καταναλώνεται λαχανικά και φρούτα αφού έχετε φάει πρώτα τα «κακά» φαγητά.
Ακόμα, τόνισε ότι είναι σημαντική η χρήση νήματος για το σωστό καθάρισμα των δοντιών, πέρα από το βούρτσισμα.
Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.