Ένας μεγάλος θαυμαστής των τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, ο Dr Klodas, μιλώντας στη βρετανική Express εξήγησε γιατί τέτοιες τροφές είναι καλές για εσάς. «Ως καρδιολόγος, λέω πάντα στους ασθενείς ότι η μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dr Klodas.
«Πολλά τρόφιμα έχουν διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες δεσμεύουν τη χοληστερόλη στο πεπτικό σύστημα και τις σέρνουν έξω από το σώμα πριν τεθούν στην κυκλοφορία», είπε ο γιατρός. Έχοντας αυτό κατά νου, ο Dr Klodas συνέστησε να ενσωματώσετε τη βρώμη στη διατροφή σας. «Πάντα έχω στην κουζίνα μου βρώμη και συνήθως προσθέτω στη διατροφή μου μισό φλιτζάνι την ημέρα» είπε ο Dr Klodas.
«Όχι μόνο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αλλά περιέχουν άφθονα αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης».
Ενώ η βρώμη μπορεί να γίνει μέρος ενός υγιεινού μενού στο πρωινό, υπάρχει μια άλλη τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες που πρέπει να συμπεριλάβετε στα μεσημεριανά γεύματα και τα δείπνα σας.
Ιδανικό για σαλάτες και μαγειρευτά, το ρεβίθι είναι ιδιαίτερα καλό για εμάς με τα οφέλη του για την υγεία να είναι σημαντικά. «Τα ρεβίθια είναι γεμάτα με κάλιο και μαγνήσιο, και τα δύο σημαντικά για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης», ανέφερε ο Dr Klodas. «Ένα φλιτζάνι περιέχει σχεδόν 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, 12 γραμμάρια φυτικών ινών και το ένα τέταρτο των ημερήσιων αναγκών σας σε σίδηρο».
Όσον αφορά για κάποιο σνακ, ο Dr Klodas πρότεινε να τρώτε μια χούφτα αμύγδαλα, καθώς μας παρέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και βιταμίνη Ε.
Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.