Το "Welcome to Wrexham" είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ. Είναι μια σειρά που μας ζητά να αναρωτηθούμε πως θα αντιδρούσαμε αν - πχ - ο Σπύρος Παπαδόπουλος αποφάσιζε να αγοράσει - πχ - την Προοδευτική με βλέψεις για να την επαναφέρει στην Α' Εθνική.
Στο παράλληλο σύμπαν του βρετανικού ποδοσφαίρου, η Ρέξαμ, μια ομάδα που αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Αγγλίας, αποκτά ξαφνικά δύο νέους χρηματοδότες, τους Ράιαν Ρέινολντς - Ρομπ Μάκελνι, ο ένας πάρα πολύ γνωστός στο αμερικάνικο σινεμά, ο άλλος, δημιουργός της μακροβιότερης κωμικής σειράς της αμερικάνικης τηλεόρασης, του "It's Always Sunny in Philadelphia".
Οι δύο συνεργάτες δηλώνουν πως θέλουν να τοποθετήσουν τους προβολείς μπροστά από μια μικρή ομάδα, να φέρουν έσοδα σε μια μικρή τοπική κοινωνία, να δημιουργήσουν μια ιστορία Δαβίδ του ποδοσφαίρου, που θέλει να νικήσει τους Γολιάθ. Έγιναν όμως και κάποια λάθη.
Ο χάρτης «ότι να'ναι»
Η σειρά σε πλάνο της που θέλησε να δείξει «επικές μάχες στο ποδοσφαιρικό χάρτη» παρουσίασε την Έβερτον και την Ρότσντεηλ στην Ουαλία. Τη Σουάνσι και την Κάρντιφ στο Ντέβον, την Μπρέντφορντ στα σύνορα της Αγγλίας με τη Σκωτία, και διάφορες άλλες ασυναρτησίες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, η σειρά έκανε ένα ακόμα λάθος στην παραγωγή της, που αμέσως εντόπισε η εφημερίδα Mirrοr. Είναι τουλάχιστον οφθαλμοφανές. Δείτε την εικόνα παρακάτω:
Είναι μια υποτιθέμενη μάζωξη Ουαλών κατά τη δεκαετία του 1880, στην πρώτη παμπ που δημιούργησε ένας επιχειρηματίας αυστριακής καταγωγής. Αυτό το forum στο Reddit δείχνει κάποια τρανταχτά στοιχεία, που δείχνουν ότι η φωτογραφία είναι προϊόν επεξεργασίας Α.Ι.
Ας δούμε τα - τόσο προφανή - λάθη
Τα δάκτυλα, σχεδόν εξωγήινα
Στις περισσότερες φωτογραφίες που έχουν επεξεργαστεί με εφαρμογές τύπου Midjourney, τα ανθρώπινα χέρια είναι πάντα επεξεργασμένα με «περίεργο» τρόπο. Ακόμα και σήμερα, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης δεν μπορούν να δημιουργήσουν με πλήρη ρεαλισμό ένα χέρι.
η μπύρα στον αέρα
Μια κούπα, που μάλλον περιέχει μπύρα, βρίσκεται στον αέρα, κυριολεκτικά, χωρίς κάποιο χέρι αν την κρατάει.
Αγαπάμε το "Welcome to Wrexham", αν και συχνά προβάλλει μια «αποικιοκρατική» αντίληψη των Αμερικάνων σελέμπριτι, που ως άλλοι Κολόμβοι του αθλητισμού, ανακαλύπτουν το ποδόσφαιρο. Αυτές οι επιπολαιότητες τεχνικού χαρακτήρα, χαλάνε εντελώς τη γενική εικόνα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.