Μενού
Ελληνική ταβέρνα στην Ίο
Ελληνική ταβέρνα στην Ίο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με την τουριστική περίοδο να «σκαρφαλώνει» προς το απόγειό της, εκατομμύρια επισκεπτών αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα το εξάμηνο της σαιζόν. Και δυστυχώς, πολλοί συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη.

Για αυτό η χρήστης thewanderfulme ανάρτησε στο TikTok έκτακτες οδηγίες «προς ναυτιλλομένους», σχετικά με τα τρία πιο κοινά, και πιο καταστροφικά λάθη που μπορεί να κάνει ένας τουρίστας σε ελληνική περιοδεία.

Νερό βρύσης

Θα πάμε από το πιο επικίνδυνο στο λιγότερο. Φυσικά, το μεγαλύτερο ρίσκο που παίρνουν οι ανυποψίαστοι τουρίστες, είναι να πίνουν νερό βρύσης αντί για εμφιαλωμένο, σε περιοχές που η ποιότητά του δεν ενδείκνυται.

Τι να μην κάνεις ως τουρίστας στην Ελλάδα
Τι να μην κάνεις ως τουρίστας στην Ελλάδα | tiktok

Και φυσικά, οι περιοχές της Ελλάδας με ασφαλές πόσιμο νερό μετρώνται στα δάχτυλα των χεριών. Οι κίνδυνοι κυμαίνονται από μία αθώα ανακατωσούρα στο στομάχι, μέχρι και τροφική δηλητηρίαση, με τα νησιά να είναι ιδιαίτερα επίφοβα. 

Χαρτί στη λεκάνη

Αν και το απλό χαρτί υγείας είναι βιοδιασπώμενο, το σύστημα σωληνώσεων της χώρας μας είναι απαρχαιωμένο, και πολλές φορές, ειδικά σε δημόσιες τουαλέτες, δεν μπορεί να αντέξει τον όγκο χαρτιών που πετιέται, καταλήγοντας να φράζει και να οδηγεί σε υπερχειλίσεις.

Τι να μην κάνεις ως τουρίστας στην Ελλάδα
Τι να μην κάνεις ως τουρίστας στην Ελλάδα | Tiktok

Τοπική κουζίνα

Το μόνο που χρειάζεται για να απολαύσει κανείς την πραγματική, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, είναι να πει «όχι» στα κιτς κολλάζ από μουσακάδες, greek salad και πίτα γύρο που μοστράρουν σε βιτρίνες των κεντρικών δρόμων, και να ψαχτεί λίγο στους παραδρόμους.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά νεο-αστικές γαστρονομικές εφευρέσεις που, αν και έχουν τη νοστιμιά τους, δεν έχουν σχέση με τις κατά τόπους παραδοσιακές συνταγές και προϊόντα.

Τι να μην κάνεις ως τουρίστας στην Ελλάδα
Τι να μην κάνεις ως τουρίστας στην Ελλάδα | Tiktok
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA