Μενού
trm
  • Α-
  • Α+

«Μα στο MySpace θα τη βρω» έλεγαν με απόλυτη σιγουριά οι Χατζηφραγκέτα πριν από 17-18 χρόνια. Και δεν είχαν άδικο. Αν έψαχνες για cool άτομα στη δεκαετία του 2000, έμπαινες στο MySpace.com και ήταν όλοι εκεί.

Είχαν πολλές φωτογραφίες στη σελίδα τους, είχαν πιασάρικες ατάκες, και τις συνόψεις από τα αγαπημένα τους τραγούδια, που τα είχαν κατεβάσει μάλλον από κάποιο blog, που παρείχε free mp3 για κατέβασμα (παράνομο).

Καλωσήρθατε στη δεκαετία του 2000, στην εποχή που η γενιά των millennials, όλοι τους λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 25, ανακαλύπτουν τις εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας και φυσικά, το πρώτο ψηφιακό κοινωνικό δίκτυο, το MySpace!

Το MySpace είχε μια καθολικά αναγνωρίσιμη μορφή στο brand του, ένα πρόσωπο που έδειχνε βαρετό, συνηθισμένο, όμως όλοι τον ξέραμε, αν και δεν ήμασταν σίγουροι αν όντως υπήρχε (πόσο αθώοι ήμασταν). Ναι, υπήρχε και τον έλεγαν Τομ Άντερσον, ήταν ο δημιουργός του MySpace, και ο άνθρωπος που ήταν έτοιμος να δεχτεί αίτημα φιλίας από κάθε χρήστη στον πλανήτη.

Σας θυμίζει κάτι η παρακάτω εικόνα;

O Τομ Άντερσον, μετά το MySpace

Δημιούργησε το MySpace το 2003, ως μια απάντηση στο Friendster, το social δίκτυο που είχε κατασκευάσει ο κολλητός του. To 2006, ο Ρούπερτ Μέρντοχ είχε διαβλέψει το λαμπερό μέλλον των social media, αλλά δεν είχε υπομονή.

Πλήρωσε 580 εκατομμύρια δολάρια ώστε η Yahoo να αγοράσει το MySpace, με τον Τομ να αναλαμβάνει χρέη προέδρου. Αργότερα, ο Τομ ανέλαβε χρέη συμβούλου, και από το 2009 αποχώρησε οριστικά από την εταιρεία.

Τι κάνει σήμερα;

Είναι 53 ετών, δεν έχει εργαστεί ξανά σε κάποια εταιρεία και είναι πια, ένας σπουδαίος φωτογράφος! Διατηρεί μια πανέμορφη σελίδα στο Instagram, και σπανιότατα πια, έρχεται σε επαφή με κόσμο στα social media. Τελευταία φορά που έκανε αντιληπτή την παρουσία του στο Instagram, ήταν το 2014.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.