Μενού
graffiti athens
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

«Δείξε μου το γκράφιτι της περιοχής σου, να σου πω ενοίκιο».

Η stand up κωμικός Δήμητρα Νικητέα ανέβασε το απόλυτο βίντεο στο Instagram που καυτηριάζει την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις γειτονιές της Αθήνας. Το βίντεο συγκρίνει τις τιμές των ενοικίων κάθε γειτονιάς, ανάλογα με το είδος γκράφιτι που θα αντικρύσει κάποιος στα κτίρια της.

Η σύχρονη τάση του gentrification που συναντάμε σε κεντρικές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας εξαπλώνεται φυσικά και στα γκράφιτι της περιοχής, στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης της γειτονιάς.

Για παράδειγμα όπου δείτε γκράφιτι σε ΚΑΦΑΟ (γκρίζα κουτιά με καλώδια) του ΟΤΕ, η κατάσταση χτυπάει καμπανάκι ότι τα ενοίκια της γειτονιάς ξεκινούν από 500 ευρώ. 

Αν μάλιστα, πρόκειται για περιοχή με ιδιαιτέρου μεγέθους γκράφιτι, συχνά χρηματοδοτημένα από το δήμο Αθηναίων, το λιγότερο που θα πρέπει να δίνει κάποιος το μήνα για να μείνει στην περιοχή αυτή είναι τα 700 ευρώ. Φυσικά και μπορούμε όλοι να φανταστούμε ποιες είναι αυτές οι γειτονιές. 

Το βίντεο σχολιάζει επίσης τα γκράφιτι στις πιο υποβαθμισμένες και περιθωριακές θεωρητικά γειτονιές, όπου γκράφιτι με ναζιστικά σύμβολα και σβάστικες συναντώνται σε γειτονιές με ενοίκια γύρω στα 350 ευρώ.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση με την ανέρευση κατοικίας γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη για όσους ψάχνουν σπίτι, καθώς η σταθερά αυξητική τάση των ενοικίων, έχει γίνει πλέον μάστιγα, ιδιαίτερα για το κέντρο της Αθήνας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA