Γάλα με κακάο, ζαμπόν με τυρί και μακαρόνια με κιμά. Είναι κάποιοι συνδυασμοί που δεν γίνεται να μην τους εμπιστευτείς. Έχουν εξάλλου χιλιοδοκιμαστεί από δισεκατομμύρια ανθρώπους πριν από εσένα. Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι που μένουν να τους αξιοποιήσεις.
Μπέικον με σοκολάτα
Όλοι γνωρίζουν ότι το μπέικον και η σοκολάτα είναι ένας συνδυασμός που σε στέλνει στον παράδεισο. Συνήθως όταν τρως το ένα και μετά από λίγο το άλλο. Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορούν να λειτουργήσουν και ταυτόχρονα.
Το μπέικον και γενικότερα διάφορα αλμυρά κρέατα συνδυάζονται υπέροχα με τη γλυκιά γεύση της σοκολάτας. Την επόμενη φορά γιατί να μη βάλετε πλάι στο μπέικον και τα αυγά σας λίγη σοκολάτα;
Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

Ο σολομός είναι από τα πλέον λιπαρά ψάρια τα οποία όμως ταυτόχρονα είναι και πάρα πολύ υγιεινά για την καρδιά. Η σαλάτα του Καίσαρα συνήθως περιέχει κοτόπουλο αλλά ένας συνδυασμός με παρμεζάνα, σος, κρουτόν και σολομό μπορεί πραγματικά να την απογειώσει.
Πίτσα και μέλι
Δεν λέμε για τις γνωστές γλυκές πίτσες που μπορεί να βρει κανείς και έξω. Εδώ λέμε για μία κλασικά αλμυρή πίτσα η οποία θα συνδυαστεί με μέλι. Όπως είπαμε και παραπάνω, το αλμυρό και το γλυκό είναι από τους καλύτερους γευστικούς συνδυασμούς. Γιατί να μην τον δοκιμάσουμε και εδώ;
Τηγανητές πατάτες με παγωτό

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι να το δοκιμάσεις. Αρχικά είναι διασκεδαστικό και ένας μοναδικός συνδυασμός που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Δεύτερον, το να πειραματίζεσαι στην κουζίνα είναι ο μισός λόγος για να μαγειρεύεις.
Τέλος, είναι ένας πραγματικά τέλειος τρόπος να εξισορροπήσεις το παγωμένο με το ζεστό ιδίως τη θερινή περίοδο. Ούτως ή άλλως πρόκειται για δύο από τα πιο νόστιμα φαγητά που βρίσκονται εκεί έξω.
Μαρμελάδα στο τοστ
Το τοστ με ζαμπόν, τυρί και βούτυρο είναι ένας σοφός τρόπος να γεμίσεις τις μπαταρίες σου με τον πιο εύκολο και νόστιμο τρόπο. Αν το έχεις βαρεθεί όμως ως σνακ, δοκίμασε να κάνεις μία μικρή προσθήκη που θα τα αλλάξει όλα: Λίγη μαρμελάδα. Κατά προτίμηση φράουλα.
Καυτή πιπεριά με σοκολάτα

Αυτός και αν είναι ένας πολύ περίεργος συνδυασμός. Η σοκολάτα όμως, ειδικά όταν είναι πικρή, μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με ένα πικάντικο συστατικό. Όσο πιο πικρή αυτή και πιο πικάντική η πιπεριά, τόσο και το καλύτερο.
Παγωτό με ελαιόλαδο
Είναι τόσο απλό που δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην κάνεις μία δοκιμή. Μπορείς δηλαδή να πάρεις μία μικρή μπάλα παγωτού (κατά προτίμηση χωρίς πολύ έντονη γεύση). Το ελαιόλαδο θα της δώσει ακόμα περισσότερο αυτή την creamy υφή και ταυτόχρονα θα τονίσει τη γεύση της.
Μακαρόνια με μερέντα
Και γιατί όχι; Αν το καλοσκεφτείς, τα μακαρόνια είναι φτιαγμένα από αλεύρι. Γιατί να είναι ωραία η κρέπα με τη μερέντα και όχι τα μακαρόνια;
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.