Μενού
How to Dad
How to Dad | Instagram
  • Α-
  • Α+

Ένας ιδιοφυής μπαμπάς μοιράστηκε μέσω του Instagram ένα κόλπο για να χρησιμοποιούμε πιο εύκολα τη μετροταινία. Όπως λέει, αντί να λυγίζουμε την ταινία για να μετρήσουμε στενά σημεία, μπορούμε απλά να προσθέσουμε το μήκος της θήκης στο συνολικό.

Ο Τζόρνταν Γουότσον, γνωστός στο Instagram ως «How To Dad», αποκάλυψε στους ακόλουθούς το ένα «hack» που δεν γνωρίζουν ούτε έμπειροι μάστορες, όπως έγραψε η Daily Mail. Κάθε θήκη μετροταινίας αναγράφει επάνω το μήκος της ίδιας της θήκης σε χιλιοστά. 

Πώς δουλεύει το κόλπο

Αυτές οι διαστάσεις σημαίνουν πως αντί να προσπαθούμε να λυγίσουμε την ταινία όταν θέλουμε να μετρήσουμε εγκάρσια σε κάποιο στενό σημείο, όπως ένα πλαίσιο παραθύρου, ή στο κενό μεταξύ γραφείων, μπορούμε απλά να μετρήσουμε μαζί με τη θήκη, και να προσθέσουμε τη μέτρηση της ταινίας στο ακριβές μάκρος της θήκης.

«Δεν νομίζω να το ξέρουν ούτε οι χτίστες αυτό» λέει σε ανάρτηση ο Τζόρνταν. «Το μήκος της θήκης αναγράφεται πάνω της. Μόλις το ανακάλυψα και λέω "όχι, δεν γίνεται να είναι αλήθεια"». 

Για να δώσει στο κοινό να καταλάβει, είχε μαζί του δύο διαφορετικές ταινίες, μία με τη θήκη να γράφει «74 χιλιοστά» και την άλλη «82 χιλιοστά». «Γιατί είναι  σημαντικό αυτό; Ας πούμε πως μετράω ένα πλαίσιο παραθύρου και "βρίσκω" στο ξύλο. Αντί να λυγίζω τη μεζούρα, βάζω και τη θήκη στο κενό, και προσθέτω το μήκος της θήκης σε αυτό της μεζούρας», εξηγεί.

«Είμαι 32 χρόνια χτίστης. Μόλις σήμερα το έμαθα» σχολίασε ένας ακόλουθος, στην ίδια γραμμή με άλλους: «12 χρόνια στο επάγγελμα και το μαθαίνω τώρα», «Τι; Δεν παίζει» σχολιάζει άλλος ένας ενθουσιασμένος.

«Είναι 1 τα ξημερώματα. Ξέρω ότι έχω μια μεζούρα στην κουζίνα και μπαίνω σε πειρασμό να το δοκιμάσω» αστειεύτηκε άλλος ένας χρήστης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.