Μενού
Γονεις
YouTube
  • Α-
  • Α+

Ένα ζευγάρι από τη Μεγάλη Βρετανία έχει αποφασίσει πως δεν θα αναγκάσει τα τρία του παιδιά να πάνε στο σχολείο. Σε αυτό το πλαίσιο, ούτε θα τους ορίζουν τις ώρες ύπνου, ούτε θα τα πηγαίνουν σε γιατρούς γιατί θεωρούν πως τα παιδιά πρέπει να είναι αυτόνομα και να επιλέγουν εκείνα τα δικά τους «θέλω». 

Τα παιδιά τους είναι 12, 8 και 4 ετών. Έχουν αποφασίσει πως τα παιδιά δεν θα κάνουν εμβόλια και αναζητούν φυτικές θεραπείες όταν δεν νιώθουν καλά.

«Εστιάζουμε μόνο σε φυσικές θεραπείες και καλλιεργούμε τα δικά μας βότανα, ώστε και τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτό» δηλώνουνΔεν βουρτσίζουν τα δόντια τους με οδοντόκρεμα, αλλά μασάνε φύκια που βοηθούν στην ανοργανοποίηση των δοντιών.

«Ο γιος μας ήταν δέκα ετών όταν άρχισε να ενδιαφέρεται για να θέλει να διαβάζει και να γράφει» είπε η μητέρα.

«Τα παιδιά πάνε για ύπνο όποτε θέλουν, ξυπνούν όποτε θέλουν, καθώς δεν μας αρέσουν τα ξυπνητήρια και δεν έχουμε καθορισμένες ώρες γευμάτων. Απλώς φτιάχνουμε φαγητό όταν πεινάνε, και καθώς μεγαλώνουν φτιάχνουν μόνα τους φαγητό».

«Δεν χρησιμοποιούμε το εκπαιδευτικό σύστημα. Αντίθετα, απαλλάσσουμε τα παιδιά μας από το σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να δείξουν ενδιαφέρον για κάτι και να το εξερευνήσουμε μαζί τους».

Μέχρι στιγμής η μητέρα τριών παιδιών λέει ότι το αντισυμβατικό στυλ ανατροφής τους έχει αποδώσει, με τον μεγαλύτερο γιό, Οδυσσέα, να ασχολείται με τα ζώα και τους υπολογιστές. 

«Ασχολιόταν με το Minecraft και άλλα διαδικτυακά παιχνίδια και του έκαναν ερωτήσεις, τις οποίες δεν μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει, οπότε αποφάσισε να μάθει πώς να διαβάζει ενώ η κόρη μας Οστάρα ασχολείται με το ράψιμο» τόνισε.

Το 2019, η πενταμελής οικογένεια αποκάλυψε ότι διεκδίκησε επιδόματα 900 λιρών τον μήνα ενώ ζούσε σε σπίτι του δήμου, και ο πατέρας εργάζεται μόνο λίγες ώρες την εβδομάδα ως δάσκαλος γιόγκα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.