Ιδιαίτερα δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις μαθητών το 1966 σχετικά με το πώς θα είναι ο κόσμος το 2000, σύμφωνα με πλάνα από το αρχείο του BBC.
Τα θέματα που κυριάρχησαν στις δηλώσεις τους ήταν η ατομική βόμβα, ο υπερπληθυσμός και η άνοδος των ρομπότ, ενώ κάποια ανήλικα χάρισαν μία αχτίδα αισιοδοξίας, στέλνοντας μήνυμα για έναν κόσμο χωρίς ανισότητες.
Ο κόσμος μπορεί να μην ζούσε μέχρι και το 2000, σύμφωνα με τους μαθητές, καθώς «κάποιος τρελός», μπορεί να έπαιρνε υπό τον έλεγχο του τις ατομικές βόμβες και να τις χρησιμοποιούσε.
Άλλο ένα ζήτημα που φάνηκε να τους απασχολεί ιδιαίτερα ήταν ο υπερπληθυσμός. Εκτίμησαν πως στο μέλλον δεν θα υπήρχε αρκετός χώρος για μονοκατοικίες και οι άνθρωποι θα ζούσαν, στριμωγμένοι, σε διαμερίσματα με ελάχιστα υλικά αγαθά, καθώς δεν θα χωρούσαν. Άλλοι, προέβλεψαν πως θα φτιαχτούν σπίτια και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να καλύψουν τις ανάγκες.
Ο άνθρωπος, παράλληλα, θα αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα να βρει δουλειά καθώς η τεχνολογία και τα ρομπότ θα είχαν καταλάβει όλες τις θέσεις. Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, αυτή η πραγματικότητα δεν μοιάζει και εντελώς απίθανη. Προ διαστήματος, ο Έλον Μασκ, μάλιστα, είχε προειδοποιήσει πως όλες οι δουλειές θα καταληφθούν από την AI.
Μέσα στην πλήρη απαισιοδοξία, ωστόσο, εκφράστηκε και μία ευχάριστη άποψη. Μία μαθήτρια μίλησε για το δικό της όραμα για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, όπου λευκοί και μαύροι θα είναι ίσοι και φτωχοί και πλούσιοι, δεν θα ξεχωρίζουν.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.