Μενού
Μαθητής στις Πανελλήνιες
Ο πιο YOLO μαθητής των Πανελληνίων | YouTube
  • Α-
  • Α+

Ο Παναγιώτης με τον μεγάλο σταυρό, που εξετάστηκε σήμερα στις Πανελλήνιες, εντάχθηκε στη μακρά λίστα των μαθητών οι οποίοι έχουν γίνει –επιτηδευμένα και μη– viral δίνοντας εξετάσεις.

Η διαδικασία, εξάλλου, όπως συμβουλεύουν αρκετοί ειδικοί επί του θέματος, δεν χρειάζεται άγχος και ο πρώτος διδάξας είναι ο πιο «YOLO», ο μυθικός μαθητής –που αρκετοί μπέρδεψαν με φοιτητή, και τα όσα είχε πει πριν από οκτώ χρόνια ότι δεν τον «πολυενδιαφέρει κιόλας».

«Ιστορία Γενικής Παιδείας δίναμε σήμερα. Τα θέματα ήταν εύκολα, βατά θα έλεγα, ντάξει και εγώ δεν είχα πολυδιαβάσει. Είμαι ικανοποιημένος, θα μπορούσα και καλύτερα, ντάξει θα δείξει τώρα, παίζεται και λιγάκι, δεν έχω αποφασίσει ακόμη, θα τα βάλω όλα εκεί, δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας» είχε πει η θεότητα με το κόκκινο μπλουζάκι και το σκουλαρίκι στο αυτί, κερδίζοντας τη θέση του στη λίστα με τις cult περιπτώσεις των Πανελληνίων.

Πανελλήνιες: Ο «πανωλεθρίας» έδειξε τον δρόμο

Ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς «θρύλους» γύρω από τις Πανελλήνιες και τους υποψήφιους, που έχουν δοκιμαστεί για να μπουν στην τριτοβάθμια, είναι για το πού βρίσκεται ο λεγόμενος «πανωλεθρία».

Ο μαθητής του 19 και του 20 έγραφε ιστορία το 1997, σε εποχή με δέσμες παρακαλώ, όταν τον «κόρνιασε» μία τηλεοπτική κάμερα και του την έπεσε μετά το μάθημα. Η αφήγησή του έμεινε στην ιστορία.

«Είμαι στην τρίτη δέσμη, πανωλεθρία, τι είμαστε εδώ; Εξεταζόμασταν στην ιστορία, βέβαια. Έβαλαν στα αρχαία πανεύκολα για να γράψουν όλοι άγνωστο και να κριθούν οι μαθητές στην παπαγαλία, ποιος θα γράψει τις πιο αηδίες που έβαλαν φέτος» είχε πει στην αρχή ο μαθητής – σύμβολο των Πανελληνίων.

«Είχε πρώτα όλον τον Διαφωτισμό, δεν μπορούσε να καταλάβει κανείς, ήθελε 20 σελίδες να γράψεις. Για πρώτη έβαλαν συνδυαστικά από δύο κεφάλαια, μετά πήγαν στην εξωτερική πολιτική και μετά πήγαν στο Μικρασιατικό που ήταν τα αντισος». Το αντισός γράφτηκε με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία των πρωτότυπων απαντήσεων.

Για την ιστορία, ο μαθητής έγραψε είτε 16 με 17, όπως είπε τουλάχιστον

«Αυτοί βρήκαν όλα τα αντισός, καθυστέρησαν και καμία ώρα να τα φτιάξουν γιατί ποιος ξέρει τι έκαναν όλη μέρα. Τα θέματα τα πήραμε 07:50, πιο αργά σε σχέση με όλα τα μαθήματα. Τα θέματα ήταν πάρα πολλά, ειδικά το πρώτο ζήτημα, ήθελε να πάρεις από φορείς, αποφάσεις. Άλλο κρίση και άλλο τα συνδυαστικά θέματα» είπε, δίνοντας για πρώτη φορά Πανελλήνιες.

Είμαστε σίγουροι πως μπορεί να ανατρέχει ακόμα σε αυτή τη στιγμή και να θυμάται τα όσα είχε πει. Το τι έγινε μετά τις Πανελλήνιες, παραμένει μυστήριο που δεν έχει απαντηθεί στα σχετικά φόρουμ.

Όσοι κυνηγούν το viral στις Πανελλήνιες

Ο αυθορμητισμός τραβάει, πάγια αλήθεια θα πουν οι περισσότεροι. Όχι μόνο στις απαντήσεις των μαθητών στις τηλεοπτικές κάμερες μετά τις Πανελλήνιες, αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις, όλοι θα πουν ότι τον ζητούν, για να είναι λίγο πιο ενδιαφέρουσα η στιγμή.

Τα τελευταία χρόνια όλοι οι μαθητές προσπαθούν να χαρίσουν μία viral στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι κουράζει, ίσα, ίσα κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τη διαδικασία και συνεχίζει την «κληρονομιά» του πανωλεθρία και του YOLO.

«Ντάξει, εγώ ήρθα με σκοπό να γράψω εδώ Χημεία, μου είπαν πως έδινα Ιστορία και τους έγραψα λίγα μαθηματικά. Ντάξει, σκέφτομαι να περάσω ιχθυοκαλλιέργειες, πρόβατα στην Πάτμο, θα δείξει».

Η κουβέντα αυτή ήταν μεν αντιγραφή του παραπάνω θρύλου με τα βατά θέματα, αλλά στην τελική, η προσπάθεια δεν μετράει;  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA