Μενού
Fili
Φιλί | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι Μεσοποτάμιοι «μίλησαν» ή για την ακρίβεια φιλήθηκαν πρώτοι, όπως και αποκαλύπτει νέα έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Βρετανία και στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία.

Ειδικότερα, στη νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ότι το πρώτο φιλί μεταξύ των ανθρώπων φέρεται να ανταλλάχθηκε χίλια χρόνια πριν από την αρχική ανακάλυψη. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί που προχώρησαν στην ανακάλυψη ανέλυσαν πρόσφατα γραπτές πηγές από τις πρώιμες κοινωνίες της Μεσοποταμίας, οι οποίες τους βοήθησαν στο να βγάλουν συμπέρασμα για το πρώτο φιλί. Δόθηκε στη Μεσοποταμία πριν από 4.500 χρόνια.

Πώς εξηγούν τα ευρήματά τους

«Στην αρχαία Μεσοποταμία, που εικάζεται πως είναι οι πρώτο ανθρώπινοι πολιτισμοί, οι οποίοι και έζησαν μεταξύ των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη στο σημερινό Ιράκ και τη Συρία, οι άνθρωποι έγραφαν με σφηνοειδή γραφή σε πήλινες πινακίδες», εξήγησε στο SWNS ο Δρ Troels Pank Arbøll, από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης

«Πολλές χιλιάδες από αυτές τις πήλινες πινακίδες έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα και έχουν σαφή παραδείγματα ότι το φιλί θεωρούνταν μέρος της ρομαντικής οικειότητας στην αρχαιότητα, όπως ακριβώς το φιλί μπορούσε να είναι μέρος των φιλικών σχέσεων και των σχέσεων των μελών της οικογένειας».

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι τα ευρήματα των επιστημόνων δημοσιεύτηκαν στο εξειδικευμένο περιοδικό Science.

Οι ειδικοί πίστευαν προηγουμένως ότι το πρώτο φιλί έλαβε χώρα πριν από 3.500 χρόνια σε ένα συγκεκριμένο μέρος της Νότιας Ασίας, υποπτευόμενοι ότι η πρακτική αυτή έφτασε τελικά και σε άλλες περιοχές, μια άποψη που η ερευνητική ομάδα αμφισβητεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.