Ποιος δεν θα ήθελε να φάει ένα λαχταριστό, ζουμερό και καλοψημένο κοκορέτσι με εντόσθια και αρνίσια συκωταριά που για ώρες έχει στριφογυρίσει πάνω από τη θράκα; Μα φυσικά οι vegan. Όμως ο TheGreekMasterChef, έχει και για αυτό λύση. Σε βίντεό του πριν μερικές εβδομάδες, προτείνει την παρακάτω συνταγή. Βαθιά ανάσα και απολαμβάνουμε και ας καταδικάζουμε φυσικά αν το φαγητό τελικά πετάχτηκε.
Δείτε το βίντεο:
Υλικά
Συνταγή για 3-4 μερίδες
Υλικά για κορμό
2 κούπες κιμά σόγιας ψημένο (ή ρεβύθια ψημένα και περασμένα σε μπλέντερ)
2 κούπες μανιτάρια από κουτί ή φρέσκα σε φέτες, στραγγισμένα, κομμένα στην μέση
2-3 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
10 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κοφτή πιπέρι
1,5 κοφτές κ.γ. κύμινο
1,5 κ.γ. κάρυ
2 κούπες αλεύρι γλουτένης (ή άλλο αλεύρι αλλά δεν θα σφίξει τόσο εκτός αν βάλετε 1 κ.γ. άγαρ, γκουαμ γκαρ, ξάνθαμ γκαρ ή άλλο πυκνωτικό)
νερό όσο πάρει, προαιρετικά
Υλικά για γαρνίρισμα
150 γρ μακαρόνια για παστίτσιο, ψημένα
καπνιστή πάπρικα
κάρι
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.