Μενού
Η Apple παρουσίασε πρόσφατα το iOS 18 και μπορείτε να το εγκαταστήσετε εύκολα από σήμερα!
  • Α-
  • Α+

Η Apple παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες τη νέα έκδοση του λειτουργικού της, το iOS 18. Το νέο πακέτο προγραμμάτων θα κυκλοφορήσει επίσημα τον Σεπτέμβριο, μαζί με όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 16 και θα φέρει πολλές αλλαγές και βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε πολλές λειτουργίες, αλλά και την ελευθερία τοποθέτησης των εικονιδίων των εφαρμογών σε διάφορα σημεία της οθόνης. 

Το iOS 18 μπορεί να κυκλοφορεί επίσημα σε 3 μήνες από τώρα, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το εγκαταστήσετε από σήμερα στο κινητό σας τηλέφωνο ή και το iPad. Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη, τα αρχεία προσφέρονται και προέρχονται από την ίδια την Apple και θα πρέπει μόνο να προσέξετε πως θα έχετε στην συσκευή σας ένα λειτουργικό που είναι ακόμη σε δοκιμαστική έκδοση. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ναι μεν θα απολαμβάνετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με κάποιο bug.

Αν όλα αυτά δεν σας ενοχλούν, μπορείτε να κατεβάσετε το iOS 18 με αυτά τα απλά βήματα.

1) Ελέγξτε ότι η συσκευή σας μπορεί να δεχτεί το iOS 18. Το νέο λειτουργικό θα «τρέχει» σε όλα τα iPhone που κυκλοφόρησαν από το iPhone XS κι έπειτα
2) Αναβαθμίστε το iPhone/iPad σας στη νεότερη έκδοση που είναι τώρα διαθέσιμη. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στα Settings > Software  Update και δείτε αν υπάρχει κάτι νεότερο από αυτό που έχετε στο κινητό ή το tablet σας. 
3) Κάντε backup τη συσκευή σας μέσα από το Settings> [Το όνομά σας] > iCloud > iCloud Backup > Backup Now

Έπειτα, αφήστε τη συσκευή στην άκρη και ακολουθήστε μια διαδικασία που θα σας «χαρακτηρίσει» στα αρχεία της Apple ως developer. 

1) Επισκεφθείτε το https://developer.apple.com/ και μπείτε στο μενού «Account».
2) Εισέλθετε με το Apple ID σας και αφού διαβάσετε τις σχετικές πληροφορίες/οδηγίες της Apple, τικάρετε όλα τα τετράγωνα που θα σας εμφανιστούν και πατήστε στο “Submit”.

Από αυτή τη στιγμή και μετά, η Apple θα σας αναγνωρίσει ως developer και θα μπορείτε να εγκαθιστάτε στο κινητό και το tablet σας (αρκεί να έχετε μπει με τον ίδιο λογαριασμό που έχετε δηλώσει στο site των developers) μη τελικές εκδόσεις των λειτουργικών.

1) Μπείτε στο κινητό σας στα Settings > General > Software Update και μετά επιλέξτε το έξτρα μενού που θα σας εμφανιστεί και λέγεται “Beta Updates”. 
2) Εκεί μέσα θα βρείτε τις διαθέσιμες -μη τελικές- εκδόσεις λειτουργικού και μέσα σε αυτές είναι και η iOS 18 Developer Beta. Επιλέξτε την και μετά πηγαίνετε στο πλήκτρο “Update Now” στο κάτω μέρος της οθόνης και εγκαταστήστε το.

 

Επειδή υπάρχει περίπτωση στη διαδικασία του update να κολλήσει η συσκευή σας (στην οθόνη “preparing update”), μπορείτε να κάνετε αυτά τα βήματα για να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

1) Πηγαίνετε στα Settings και στο General
2) Επιλέξτε το iPhone Storage
3) Μόλις φορτώσουν τα δεδομένα με τα αποθηκευμένα προγράμματα και αρχεία, επιλέξτε το iOS 18 OTA file και διαγράψτε το (“delete update”).
4) Κλείστε όλες τις εφαρμογές και επιστρέψτε στην κεντρική οθόνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.