Μενού
Η μπαταρία των iPhone 15 και iPad ρυθμίζεται πολύ απλά να λειτουργεί καλά
  • Α-
  • Α+

Κάθε νέο προϊόν της Apple έρχεται και με συγκεκριμένες λειτουργίες που καταναλώνουν την ενέργεια της μπαταρίας του και τη φθείρουν όσο περνάει ο καιρός. Υπάρχει μια ρύθμιση που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα «υγείας» της μπαταρίας του iPhone 15 ή του νέου iPad σας σαν καινούργια για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα.

Στα iPhone 15 και στα νεότερα iPad (M2 iPad Air και OLED iPad Pro) υπάρχει αυτή η επιλογή μέσα από το ίδιο το μενού της Apple, ενώ στα παλαιότερα μοντέλα μπορείτε να βρείτε την ίδια διαδικασία και μηχανισμό μέσω τρίτων εφαρμογών. Η «μαγική» αυτή ρύθμιση είναι η φόρτιση που πρέπει να φτάνει στο επίπεδο του 80%.  Κάτι τέτοιο σημαίνει πως όταν φτάσει ο φορτιστής την παροχή ενέργειας σε αυτό το επίπεδο θα σταματήσει να λειτουργεί. 

Η ίδια η Apple αναφέρει στο επίσημο site της και στο τμήμα υποστήριξης πως αυτή η λειτουργία μπορεί να μειώνει την ώρα που θα διαρκεί το τηλέφωνό σας εκτός ρεύματος, αλλά φροντίζει έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να μπορέσει να διαρκέσει περισσότερο χρόνο στα μεγαλύτερα ποσοστά υγείας. Αν, λοιπόν, δεν σκοπεύετε να αλλάξετε σύντομα το iPhone ή το iPad σας, κάντε τα παρακάτω απλά βήματα για να ενεργοποιήσετε αυτό το «φρένο» στη φόρτιση της μπαταρίας σας.

1) Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις της συσκευής μέσα από το εικονίδιο Settings.
2) Μέσα στο μενού αναζητήστε το εικονίδιο της μπαταρίας και το μενού Battery (Μπαταρία)
3) Στην επόμενη οθόνη θα βρείτε το “Battery Health” (Υγεία Μπαταρίας)
4) Ενεργοποιήστε το “80% Limit” (Όριο 80%) που θα βρείτε εκεί

Στην ίδια περιοχή των ρυθμίσεων θα βρείτε ακόμη την ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας σας και το μήνα και χρονολογία που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.