Μενού
Όπως είχε υποσχεθεί, η Microsoft φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινότητα των χρηστών Windows 11.
  • Α-
  • Α+

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και συνεχίζει να μπαίνει στην καθημερινότητα με κάθε τρόπο. Έτσι, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις και κινήσεις που έχει ήδη κάνει η Microsoft προς το ΑΙ, ανακοίνωσε και τον Microsoft Copilot. Ο λόγος για το νέο προσωπικό βοηθό των Windows 11 που θα αξιοποιεί γλώσσα και τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για να δίνει απαντήσεις σε χρήστες σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα από την επιφάνεια εργασίας τους.

Η λειτουργία του Microsoft Copilot δεν θα διαφέρει από τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, αφού θα εμφανίζεται από τα πλάγια της οθόνης με μία σειρά επιλογών, αλλά και ένα κενό πεδίο για να κάνει ο χρήστης την ερώτηση που θέλει σε ένα ειδικό πεδίο στο κάτω μέρος. Ο επικεφαλής της Microsoft για τα Windows, Panos Panay, είχε σημειώσει τον Ιανουάριο ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει για πάντα τη χρήση των Windows στο μέλλον και η στιγμή αυτή φαίνεται πως ήρθε.

Ο ίδιος σημείωσε για το θέμα χαρακτηριστικά πως «όταν εμφανιστεί η πλευρική μπάρα, θα παραμένει σταθερή για όλες τις εφαρμογές και τα παράθυρά σας, για να είναι πάντα διαθέσιμη να λειτουργήσει ως προσωπικός βοηθός. Θα μπορείτε να δώσετε εντολές και να κάνετε ερωτήσεις, έως και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας».

Αν και πολλοί θεώρησαν πως η λειτουργία αυτή θα αντικαταστήσει τη γραμμή αναζήτησης στην μπάρα εργασιών των Windows 11, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η Microsoft θέλει να τα διατηρήσει ως δύο ξεχωριστές λειτουργίες. Ο Microsoft Copilot θα εμφανίζεται με ξεχωριστό πλήκτρο και συντόμευση και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι θα μπορεί να σας βοηθήσει ακόμη και με λειτουργίες και ρυθμίσεις του ίδιου του λειτουργικού.

Για παράδειγμα, αν δεν ξέρετε πως να αλλάξετε την έξοδο του ήχου από τα ηχεία στα Bluetooth ακουστικά σας, θα μπορείτε να κάνετε ερώτηση και να βλέπετε την απάντηση ή και να δίνετε εντολή για να ολοκληρώνεται η διαδικασία όσο εσείς απλά παρακολουθείτε.

Το Windows Copilot βασίζεται στην υποδομή του Bing Chat και θα μπορεί εύκολα να δεχτεί και τα plug-ins που υπάρχουν (ή δημιουργούνται αυτήν την περίοδο) για το Bing ή το ChatGPT. Η δοκιμαστική λειτουργία του θα ξεκινήσει τον Ιούνιο με ένα μικρό δείγμα χρηστών, ενώ αργότερα μέσα στο 2023 θα διατεθεί για όλους μέσω ενός μεγάλου update.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται και αντί της ανακοίνωσης των Windows 12 (που πολλοί περίμεναν), δείχνοντας πως η Microsoft θα επενδύσει αρκετά στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης πριν κάνει το βήμα για την επόμενη σημαντική έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

https://youtu.be/FCfwc-NNo30
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.