Μενού
940.000
ΠΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης/4epal-alexandr.evr.sch.gr
  • Α-
  • Α+

Ένα συγκλονιστικό μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον νομό Έβρο το καλοκαίρι του 2023 δημιούργησε η κινηματογραφική ομάδα του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου (ΠΕΠΑΛ) Αλεξανδρούπολης

Να σημειωθεί ότι η ταινία με τίτλο «940.000», όσα τα στρέμματα που κάηκαν δηλαδή, κέρδισε το 1ο πανελλήνιο βραβείο τεκμηρίωσης και την πρωτιά για την αφίσα της.

«Μέσα από την στάχτη και το σκοτάδι γεννιέται η ελπίδα και το φως», είναι το κεντρικό μήνυμα του ντοκιμαντέρ, που ραγίζει καρδιές, ρίχνει φως σε μια ανείπωτη καταστροφή, αλλά ατενίζει το «αύριο» με περισσότερη ανθρωπιά και αισιοδοξία.

poster
Η αφίσα του ντοκιμαντέρ. | ΠΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.

940.000: Δημιούργημα των μαθητών

«Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και ιδιαίτερα στον Χρήστο Νούσια που με το ξεχωριστό του ταλέντο και την ιδιαίτερη καλλιτεχνική του ματιά θα μας κάνει να ανατρέξουμε και να αναβιώσουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους που πέρασε ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια», τονίζουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του ΠΕΠΑΛ για το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ 940.000.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 21/6 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ 940.000 στο 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξανδρούπολης.

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA