Μενού
διαβάσεις
  • Α-
  • Α+

Η σχέση μου με τα ψώνια - ή αλλιώς με την ανανέωση της ντουλάπας μου όταν συνειδητοποιώ ότι δεν γίνεται πια να φοράω μόνο εκείνο το χειμερινό τζιν που με βολεύει - είναι μια σχέση αναβολής και υπερβολής. Βαριέμαι θανάσιμα να πηγαίνω στα μαγαζιά και η μόνη περίπτωση να ψωνίσω είναι να με σύρει με το ζόρι κάποιος άλλος για παρέα στα δικά του ψώνια και εκεί που δεν το περιμένω να βρεθώ into the zone και να αγοράσω μαζεμένα όσα δεν έχω αγοράσει τους προηγούμενους 6 μήνες παρότι τα χρειαζόμουν. Έχω σταματήσει να πολεμάω αυτή τη συνθήκη, αλλά δεν την κυνηγάω και ποτέ. Απλώς συμβαίνει.

Σε αυτες τις τραβάτε-με-κι-ας-κλαίω εξορμήσεις εντοπίζω κάθε τόσο μαγαζιά με ρούχα που είναι πολύ κοντά στο στυλ μου και ταυτόχρονα μου πηγαίνουν, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο - γι’αυτό άλλωστε η αποστροφή μου για τα ψώνια γιγαντώνεται όσο μεγαλώνω. Ένα από αυτά, το Anamesa Concept Store στη Νίκης - αλήθεια έχει γεννηθεί ο άνθρωπος που μπορεί να ξεχωρίσει σε νανοσεκόντ και χωρίς σκέψη τη Νίκης από τη Βουλής; Τελοσπάντων. Το Anamesa έχει πολλά ωραία και κουλ πράγματα, αλλά κυρίως έχει τους απολύτως κατάλληλους ανθρώπους που σου λένε περίπου 37.583 διαφορετικούς τρόπους για να φορέσεις αυτό που αγόρασες και να το αξιοποιήσεις κάτι περισσότερο από 100%.

Γιατί τα λέω όλα αυτα και γιατί μιλάω ξαφνικά για ρούχα. Επειδή η εμμονή μου με τα Τ-shirt με οδήγησε να ανακαλύψω το ανεξάρτητο ελληνικό brand Oenovated που φέρνει το κρασί στην urban κουλτούρα. Μια ιδέα της πλήρως καταρτισμένης πάνω στην οινολογία και την αμπελουργία, Εβελίνας Ηγουμενάκη, που μαζί με τον Βαγγέλη Λώνα βάζουν το κρασί με έναν pop και ευρηματικό τρόπο στην καθημερινότητα μας.

Πάλεψα πολύ για το αν θα πάρω το μαύρο Xinomavro ή το λευκό Malagouzia και κατέληξα στο πρώτο σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μην πάρω τελικά και τα δύο.

Μερικές μέρες μετά, μια Παρασκευή που θα ήταν θερινό και δεύτερη φορά Πολύδροσο έγινε τελικά χαλαρή μπύρα στο Gamay στα Εξάρχεια που τόσα έχω ακούσει γι’αυτό από τότε που άνοιξε. Και θα μου πείτε «πήγες στο wine bar και ήπιες μπύρα;». Και θα σας πω ότι έτσι είναι η ζωή γεμάτη ανατροπές και δύσκολες αποφάσεις. Το Gamay κάνει πολύ καλά αυτό που λέει το όνομά του - είναι πολύ δυνατό spot - και το ποτό στο χέρι πάνω στο πεζοδρόμιο, το δεύτερο αγαπημένο μου πράγμα στον κόσμο για τα ανοιξιατικα βραδια.

Καθώς ο σερβιτόρος ερχόταν για να ακούσει ψύχραιμος το «τι μπύρες έχετε;» που είχα σκοπό να ξεστομίσω, παρατήρησα ότι φοράει τη μπλούζα μου. Το μαύρο oversized Xinomavro μου, που κατα τύχη δεν φόρεσα εκείνη την ημέρα, γλιτωνοντας στο 93’ το να με ρωτάνε οι πελάτες αν μπορώ να φέρω μια ακόμα φιάλη ροζέ ή το POS γιατί θέλουν να πληρώσουν με καρτούλα.

Συμπέρασμα; Να προσέχετε πού φοράτε τα μπλουζάκια σας!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.