Εδώ και περίπου έναν χρόνο, υπάρχει ένα γωνιακό μαγαζί στα Εξάρχεια, που γίνεται πόλος έλξης από το μεσημέρι και μετά. Είναι το Guerilla, δηλαδή ο «Αντάρτης». Το μπεργκεράδικο του Κέντρου, που έγινε talk of the town για δύο λόγους.
Πρώτον, φτιάχνει μόνο ένα cheeseburger (με ένα ή δύο μπιφτέκια) και τίποτα άλλο, και δεύτερον, είναι συγκινητικά καλό. Τυρί, πίκλα, κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα. Για να σου θυμίζει το burger της παιδικής σου ηλικίας, από γνωστή αλυσίδα, τότε που χωρούσε στο χέρι σου και δεν χρειαζόσουν μαχαιροπίρουνο για να το φας.
Δεν είμαι κατά των μεγάλων burgers, απλά θεωρώ ότι το Guerilla Chef Burgers πετυχαίνει τον στόχο του. Να το απολαύσεις στα γρήγορα, ενώ κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά (ή έχεις πιει πολύ), χωρίς να λερώνεσαι και, κυρίως, χωρίς να βαρυστομαχιάζεις.
«Νομίζω το χρειαζόταν η γειτονιά και πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πολλά καθαρόαιμα street food μαγαζιά στην Αθήνα. Στην πορεία προσθέτεις κι άλλα πιάτα, και καταλήγει εστιατόριο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του, Fahd Kassem, στο Jenny.gr, που απαντά πάντα χιουμοριστικά στα σχόλια του τύπου «αν θες να φας το πιο μικρό cheeseburger του κόσμου, εκεί να πας». Το μέγεθος όμως δεν είναι δυσανάλογο της τιμής και ξέρεις ότι θα βρεις μόνο αυτό.
Υπάρχουν πλάνα για να γίνει κάτι πιο grande; Όχι, η λογική θα είναι η ίδια, αλλά ο Fahd θέλει να ακολουθήσει την επιτυχία του Guerilla ανοίγοντας κι άλλα μαγαζιά, μπεργκεράδικα ενδεχομένως, που να κάνουν focus σε ένα συστατικό, όπως η σος που θα βάλουν. Σε κάθε περίπτωση, δεν γίνεται να αυτοαποκαλείσαι burger lover και να μην δοκιμάσεις το μικρό, αλλά πεντανόστιμο cheeseburger των Εξαρχείων. Μάς ευχαριστείς μετά.
Σολωμού 33, Εξάρχεια
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.