Στην ανάγκη να υπάρχει «μια κυβερνώσα αριστερά και όχι ένα μικρό κόμμα» αναφέρθηκε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος σχολίασε μάλιστα ότι έκανε τη θητεία του στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει στην πολιτική απόφαση σαφής καταδίκη ότι οι δηλώσεις των στελεχών είναι ασύμβατες με την ιδιότητα του μέλους.
Είπε επίσης ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναμετρηθεί προγραμματικά με τη δεξιά και το νεοφιλελευθερισμό και μίλησε για μια αριστερά που μπορεί να πείσει.
Επίσης, ο Παύλος Πολάκης τάχθηκε υπέρ των διαγραφών.
ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, πρόταση μομφής κατά του προεδρείου κατέθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά δεν πέρασε. Στη συνέχεια αποχώρησαν οι Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και στελέχη της «Ομπρέλας», γιατί απορρίφθηκε η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα. Επιπλέον, αποχώρησαν 3 μέλη του προεδρείου.
Επίσης, πηγές της κεντρικής επιτροπής, αναφέρουν ότι συνολικά τα μέλη που αποχώρησαν είναι περίπου 85.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο βήμα ανέβηκαν οι Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας προκειμένου να παρουσιάσουν την κοινή πρότασή τους που καταδικάζει τις θέσεις του προέδρου για δημοψήφισμα, σχετικά με τις διαγραφές στελεχών.
Όταν ανέβηκε στο βήμα η πρώην υπουργός καταχειροκροτήθηκε και από στελέχη της «Ομπρέλας». «Είναι υπαρξιακό ζήτημα δεν είναι θέμα διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναφορικά με το δημοψήφισμα έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική πρόταση, εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικής, εργαλείο διάλυσης του κόμματος».
«Το κόμμα που το είπατε άρρωστο, είναι το κόμμα που έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση», τόνισε η ίδια.
Να σημειωθεί ότι το προεδρείο ζήτησε από τον Διονύση Τεμπονέρα να κατέβει από το βήμα, όπου ήταν μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου. «Ένας – ένας», του είπαν χαρακτηριστικά. Ο Γιώργος Βασιλειάδης από τη μεριά του ήταν ενωτικός, αλλά τόνισε ότι διαφωνεί με το δημοψήφισμα.
Στη συνέχεια, ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέβηκε στο βήμα και φώναξε: «Δεν γίνεται να ακυρωθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας». Αμέσως μετά ακολούθησαν χειροκροτήματα.
Τι είπε ο Τσακαλώτος
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη μεριά του τόνισε: «Όργανο είναι η Κεντρική Επιτροπή. Έχω υποστηρίξει το κόμμα του 32,17% και του 3%. Θέλω να σε επιβεβαιώσω θα στηρίξω και το 3% και το 0,3% και αξίες της Αριστεράς».
«Πρέπει να ξέρεις πρόεδρε όταν μιλάς για 5η φάλαγγα... Δεν το έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Δεν μπορεί να γίνει πολιτική συζήτηση με φόβο για λιντσάρισμα και διαγραφή», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο Νίκος Παππάς από τη μεριά του σημείωσε για το δημοψήφισμα: «Δεν τιμά τους αγώνες. Δεν είναι θέμα διαδικαστικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε ψηφοφορία χωρίς συζήτηση, για όσους μείνουν μετά».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.