Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιστρέφει στο υπουργείο Υγείας μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για «μίνι-ανασχηματισμό», σ' ένα πόστο που είχε τοποθετηθεί από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 9 Ιουνίου 2014 επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Υγείας εν μέσω οικονομικής κρίσης και είχε μιλήσει στο Reader και στη στήλη «Personas» για την εμπειρία του καθώς και για τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
Μεταξύ άλλων, είχε πει πως «έκανα διαφορετική δουλειά σε κάθε υπουργείο. Η δουλειά μου τότε στο Υγείας ήταν σε εξαιρετικά δύσκολη εποχή εν μέσω του μνημονίου και της χρεοκοπίας. Εγώ ανέλαβα το υπουργείο Υγείας όταν είχε μπλοκάρει η αξιολόγηση λόγω μιας τρύπας 700 εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ κι έπρεπε μέσα σε λίγες μέρες να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη της τρόικας για να πάρουμε τη δόση».
«Έπρεπε να κάνω κινητικότητες και διαθεσιμότητες χιλιάδων ανθρώπων και να κόψω τον προϋπολογισμό κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο» είχε προσθέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Άδωνις Γεωργιάδης: Το σχέδιο για την αναδιαμόρφωση της Υγείας
Παράλληλα, επί υπουργίας του το 2013, εκπονήθηκε ένα σχέδιο αναδιαμόρφωσης του χώρου της Υγείας, το οποίο περιελάμβανε αξιολόγηση και κινητικότητα γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και αλλαγή χρήσης και συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων, από τις οποίες προβλεπόταν εξοικονόμηση περίπου 32 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του.
Συνολικά σταμάτησαν τη λειτουργία τους πέντε νοσοκομεία από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Ανάμεσα στα νοσοκομεία που σταμάτησαν τη λειτουργία τους με μεταφορές κλινικών και προσωπικού συμπεριλαμβάνονται το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο Παναγία Θεσσαλονίκης, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.