Το σημερινό πρώτο τετ-α-τετ μεταξύ Μητσοτάκη και Κασσελάκη είναι σε εξέλιξη στη Βουλή. Από ό,τι έχουν διαρρεύσει και οι δύο πλευρές θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και δεν αναμένεται να βγάλει ιδιαίτερες ειδήσεις.
Το ότι γίνεται στη Βουλή ενέχει ένα συμβολισμό, αλλά και μία πρακτική σημασία: ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει αλλαγές στην επιλογή των διοικήσεων δημοσίων Οργανισμών.
Σε αυτό αναμένεται να κατακεραυνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση του να το υπερψηφίσει. Τώρα, το εάν θα λειάνει κάπως την κριτική του στην αξιωματική αντιπολίτευση λόγω της πρωινής συνάντηση δεν το γνωρίζω, αλλά υποψιάζομαι πως θα είναι όπως πάντα δηκτικός για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε οτιδήποτε φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση.
Το μπλέξιμο με τις εκδηλώσεις
Είναι γνωστό ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει μια φράξια που αισθάνεται ότι οι εκσυγχρονιστές έχουν καταλάβει το κόμμα, ότι έχουν πάρει καλές υπουργικές θέσεις και πως ο Πρωθυπουργός αξιολογεί θετικότερα το έργο Σημίτη από αυτό των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Όλο αυτό το θεώρημα έχει πεδίο έκφρασης σε εφημερίδες Δεξιάς αποχρώσεις, ενώ δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που συχνά πυκνά διαμαρτύρονται πως αν θέλεις να κατακτήσεις μία εκτελεστική θέση στην κυβέρνηση θα πρέπει προηγουμένως να έχεις περάσει από το ΠΑΣΟΚ.
Οπότε το μπλέξιμο με τις δύο παράλληλες εκδηλώσεις την επόμενη Δευτέρα, τη μία προς τιμήν του Κώστα Σημίτη και την άλλη προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου, ήταν η καλύτερη αφορμή για μια εκ των έσω επίθεση στον πρωθυπουργό.
Γι' αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου έχει σπεύσει από χθες να βγάλει ανακοίνωση και να ξεκαθαρίσει πως ο Μητσοτάκης θα παραστεί και στις δύο. Στην πρώτη θα είναι ομιλητής ο Κώστας Καραμανλής και στη δεύτερη ο Κώστας Σημίτης. Το ωραίο πάντως είναι πως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να μοιραστούν ανάμεσα στις δύο εκδηλώσεις.
Ο κίνδυνος διάλυσης για την ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Πλεύση Ελευθερίας κινδυνεύει αν χάσει ακόμη έναν βουλευτή να μείνει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτό προβλέπει ο κανονισμός της βουλής που θέλει έξι βουλευτές ως ελάχιστο αριθμό για να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Αυτό σημαίνει ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν θα έχει τη δυνατότητα παρεμβάσεων ως πολιτικός αρχηγός, ωστόσο το γεγονός ότι η ίδια έχει υπάρξει πρόεδρος της Βουλής της δίνουν δυνατότητα να μιλάει οπότε το ζητήσει.
Αυτά παθαίνει κανείς όμως, όταν αλλάζει τη σειρά της εκλογής των βουλευτών και εκμεταλλευόμενη τη λίστα ορίζει ανθρώπους δικής του επιλογής. Τώρα τρέχουν μην τυχόν και έχουν άλλη διαρροή. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται αλλά μην είστε και βέβαιοι.
Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού
Δείτε επίσης:
Πέθανε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Κομπόγιωργας - Είχε παίξει στη σειρά «Εραστής Δυτικών Προαστίων»
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.