Μενού
diodia-egnatia
Διόδια στην Εγνατία Οδό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στα τέλη Μαρτίου υπεγράφη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ – EGIS PROJECTS SA η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού για περίοδο 35 ετών. Παράλληλα με την αύξηση των τιμών των διοδίων κατά περίπου 30%, απαιτείται η ολοκλήρωση ορισμένων διαδικασιών προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος να παραδοθεί στον παραχωρησιούχο.

Αυτό ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στη Θεσσαλονίκη και στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Κουτσούκος, καθώς και εκπρόσωποι του παραχωρησιούχου.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παράδοση της Εγνατίας Οδού στον παραχωρησιούχο. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο συμβάλλει όχι μόνο στη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων, αλλά αφορά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Για τον λόγο αυτό, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η παράδοση της Εγνατίας Οδού στον παραχωρησιούχο. Η παραχώρηση συνιστά μία σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς με την ολοκλήρωσή της και την έναρξη λειτουργίας υπό το νέο καθεστώς θα διασφαλιστεί η αναβάθμισή της, καθώς και η συντήρησή της για τα επόμενα χρόνια. Η προσθήκη των έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί θα βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου, όπως και η κατασκευή των χώρων στάθμευσης και αναψυχής».

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.