Μενού
kasselakis
Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Kλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από την Μακρόνησο. Τη σκυτάλη πήρε ο συνυποψήφιος του Ευκλείδης Τσακαλώτος που χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, κατηγόρησε  τον κ.Κασσελάκη για έλλειψη γνώσης της ελληνικής ιστορίας και της ιστορίας της ελληνικής αριστεράς.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την κίνηση του 35χρονου ένα μεγάλο  λάθος. 

Το γάντι σήκωσε ο Παύλος Πολάκης στηρίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη και σε υψηλούς τόνους έγραψε στο FACEBOOK απαντώντας στον κ. Τσακαλώτο: «Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης!! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση,ούτε ελεω θεού δικαίωμα!! Ορθώς έπραξε ο Στεφανος και πηγε ,ορθώς είπε αυτά που είπε!».
 
Μετριοπαθή στάση κράτησε η Έφη Αχτσιόγλου που όταν ρωτήθηκε στον ΣΚΑΙ για τον σάλο που προκάλεσε αυτή η επίσκεψη του συνυποψηφίου της αρκέστηκε να πει πως π κάθε υποψήφιος επιλέγει τον τρόπο που θα πορευτεί σε αυτή την προεκλογική μας διαδικασία τονίζοντας πως «Δεν έχω να σχολιάσω κάτι επ’ αυτού, το αξιολογούν τα μέλη μας.» 

Μπαράζ αντιδράσεων

Είχαν προηγηθεί αιχμηρές αναρτήσεις κατά του κ.Κασσελάκη με τον Νίκο Μπίστη μάλιστα να αναφέρεται και στον Ευάγγελο Αποστολάκη και στην επιλογή του να πάει ο ίδιος τον 35χρονο υποψήφιο στην Μακρόνησο.

Χαρακτηριστικά το Μέλος της Πολιτικης Γραμματειας του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «Σε όλα ( πρέπει να) υπάρχει ένα όριο. Η ιστορική μνήμη δεν προωθείται  με μια επ ευκαιρία επίσκεψη στην Μακρόνησο ούτε βέβαια με εναγκαλισμό εθνικής συμφιλίωσης με τον ναύαρχο Αποστολάκη. Είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα εντάσσεις στην προεκλογική σου καμπάνια. Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε πέραν των άλλων και για την σοβαρότητα του κόμματος μας». 

Ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στην παρουσία του στο βίντεο χαρακτηρίζοντας την εμφάνισε σε αυτό το χώρο ενωτική ενώ μίλησε και για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν με τα δυνατά μποφόρ πηγαίνοντας εκεί με την βάρκα του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 

Ωστόσο εκτός από τον Παύλο Πολάκη το βίντεο Κασσελάκη επικρότησε και ο Νίκος Καρανίκας που έγραψε στα σόσιαλ μίντια: «Ενόχλησε τους πανικόβλητους και τους αυτοαναφορικούς ιδιοκτήτες της ιστορίας. Καλά έκανε. Η Μακρόνησος ανήκει στον λαό γιατί οι αγωνιστές τότε ήταν αγωνιστές για τον λαό. Δεν ανήκει στα κόμματα της Αριστεράς του σήμερα που σαπίζουν στον φετιχισμό τους.» 

Εσωκομματικά μαχαιρώματα και συστάσεις

Τα εσωκομματικά μαχαιρώματα στο δημόσιο διάλογο μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οπαδών υποψηφιοτήτων προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Ο Αντώνης Κοτσακάς προχώρησε σε συστάσεις τονίζοντας πως δεν συνάδουν με τις αξίες της Αριστεράς οι αντιπαραθέσεις στο δημόσιο διάλογο και συμπλήρωσε πως απαξιώνουν το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.