Μενού
Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή (12/1), το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ατζέντα του ΚΥΣΕΑ - Προς σαρωτικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Όπως έγραφε ο Μαξιμιλιανός, θέμα της συνεδρίασης είναι οι επικείμενες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και η επιλογή του διαδόχου του διάδοχο του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Οι πληροφορίες «χρίζουν» ως φαβορί για τη θέση τον αντιστράτηγο Δημήτρη Χούπη, ωστόσο οι εξελίξεις αναμένεται να φανούν.

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε όλη την ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 

Ισχυρές υποψηφιότητες προς αποχώρηση είναι ο Α/ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, αλλά και ο Α/ΓΕΣ Άγγελος Χουδελούδης. Σενάριο αντικατάστασης υπάρχει και για τον Α/ΓΕΝ Γιάννη Δρυμούση. Σημειώνεται πως οι δύο τελευταίοι είναι στη θέση του αρχηγού εδώ και έναν χρόνο. 

Για τη θέση του νέου Α/ΓΕΝ ακούγεται το όνομα του Αρχηγού Στόλου Δημήτρη Κατάρα. Για τη θέση του Α/ΓΕΣ του σημερινού επικεφαλής της ΑΣΔΥΣ Γιώργου Κωστίδη. Για τη θέση του Α/ΓΕΑ του σημερινού Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Στήριξης Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Οι σημερινές κρίσεις θα αφορούν μόνο τις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτές της ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν το επόμενο διάστημα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.