Μενού
disneyland paris.jpg
Η Disneyland στη Γαλλία. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αντί για το Στρασβούργο, ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρέθηκαν στην Disneyland το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Soir, το τρένο στο οποίο επέβαιναν, δεν έφτασε έγκαιρα στο Στρασβούργο, όπου ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν για τις εργασίες της ολομέλειας που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

Τι συνέβη

Μετά την αναχώρηση από το σταθμό Midi των Βρυξελλών, το τρένο πέρασε από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ και κατευθύνθηκε προς το Marne la Vallée Chessy, όπου βρίσκεται η Disneyland. Το αποτέλεσμα ήταν καθυστέρηση του δρομολογίου διάρκειας 45 λεπτών.

«Ήταν ένα περιστατικό που δεν θα κάνει τίποτα για να αποτρέψει όσους χλευάζουν τον θεσμό ως κοινοβούλιο του Μίκυ Μάους», σχολιάζει το Politico.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε μήνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ναυλώνει τρένα αποκλειστικά για ευρωβουλευτές και αξιωματούχους της ΕΕ προκειμένου να τους μεταφέρουν μεταξύ των δύο εδρών του, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.

«Τιτιβίσματα»

«Team Disneyland», έγραψε σε ανάρτησή της η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σαμίρα Ραφαέλα, που δημοσίευσε φωτογραφία στο Twitter. Στην εικόνα διακρίνεται στο βαγόνι του τρένου με τον συνάδελφό της ευρωβουλευτή Μοχάμεντ Χαχίμ.

«Δεν μπορέσαμε να βγούμε, δυστυχώς», ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορούσε να διακρίνει την κορυφή από το τρενάκι του Space Mountain κατά τη διάρκεια της σύντομης στάσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.