Μεγάλη συζήτηση, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που αναμένεται να έρθει στη Βουλή το επόμενο διάστημα.
Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει χαρακτηριστικά ότι πρόθεσή του δεν είναι να διχάσει την ελληνική κοινωνία και σημείωσε ότι στόχος του νομοσχεδίου θα αποτελεί η διευθέτηση ενός ζητήματος «ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας».
«Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών», είχε διευκρινίσει σε ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός.
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Αντιδράσεις
Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις στους συντηρητικούς κύκλους της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν. Αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, προεξάρχοντος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δεν προτίθενται να στηρίξουν την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Το γαλάζιο «αντάρτικο» με φόντο την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι μυστικό, καθώς οι Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Νικήτας Κακλαμάνης και Μάκης Βορίδης έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους.
Ο τελευταίος μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. «Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα», δήλωσε χαρακτηρηστικά.
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Από τον Φεβρουάριο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει στη Βουλή τον Φεβρουάριο και θα εισαχθεί προς συζήτηση στο αμέσως επόμενο υπουργικό συμβούλιο.
Την ίδια ώρα, το σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια φαίνεται ότι περνάει κάτω από τα ραντάρ, ενώ κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας υποστηρίζουν πως δεν θα έχει πρόβλημα συνταγματικότητας.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.