Μενού
petros kokkalis
Πέτρος Κόκκαλης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, εν μέσω του «εμφυλίου» που μαίνεται στο κόμμα, γνωστοποίησε ότι θα ψηφίσει την Έφη Αχτσιόγλου την ερχόμενη Κυριακή (24/09), στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Με ανάρτησή του στο Twitter, διευκρίνισε πως «στη δική μου χαραγμένη Αριστερά, κανείς δεν χρειάζεται καθοδήγηση, ειδικά στην ανάδειξη ηγεσίας. Όμως σ' αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι, οφείλω να πάρω θέση ως απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τίποτα περισσότερο».

Ο Πέτρος Κόκκαλης συμπλήρωσε στη συνέχεια πως, μεταξύ των Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη, θα επιλέξει και θα ψηφίσε την πρώτη ως την επόμενη πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτησή του:

«Στη δική μου χαραγμένη αριστερά κανείς δεν χρειάζεται καθοδήγηση, ειδικά στην ανάδειξη ηγεσίας.

Όμως, σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι για την δημοκρατική παράταξη  οφείλω να πάρω θέση ως απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ τίποτα περισσότερο.

Θα ψηφίσω Έφη Αχτσιόγλου και γράμματα γνωρίζω».

Οι στοιχηματικές αποδόσεις για τον επόμενο αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη κινητικότητα, παρασκήνιο, ζημώσεις, αλλά και εσωκομματικές κόντρες καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στην Κουμουνδούρου, λίγο πριν το εκλογικό μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου με «έπαθλο» την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πρώτο γύρο, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε το 44,91% των ψήφων (66.156) και η Έφη Αχτσιόγλου το 36,18% (53.292 ψήφοι). Τα ποσοστά των τριών υποψηφίων, που αποκλείστηκαν από τον 2ο γύρο, αλλά ενδέχεται να παίξουν κομβικό ρόλο την προσεχή Κυριακή έχουν ως εξής:

  • Ευκλείδης Τσακαλώτος: 8,93% (13.156 ψήφοι)
  • Nίκος Παππάς: 8,68% (12.787 ψήφοι)
  • Στέφανος Τζουμάκας: 1,3% (1.917 ψήφοι)

Υπενθυμίζεται ότι οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι αποδόσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στην Κουμουνδούρου έχουν και οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών.

Σε ειδικό στοίχημα της Novibet για τον «Επόμενο Αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ» ο Στέφανος Κασσελάκης φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί με απόδοση στο 1.15, ενώ για την επιλογή της Έφης Ατχσιόγλου, που βρίσκεται πλέον σε ρόλο αουτσάιντερ, προσφέρεται απόδοση 5.00.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.