Λίγο πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα εξεταζόταν το θέμα των αναρτήσεων της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο δήμο Κομοτηνής σχετικά με εμπλοκή του τουρκικού προξενείο στις εκλογές, η ίδια παραιτήθηκε.
Η δικηγόρος Ελένη Λαφτσή με μια καταγγελτική επιστολή αποχώρησης από το κόμμα δεν έκρυψε την ενόχληση της για την παραπομπή της στο πειθαρχικό του κόμματος. Χαρακτηριστικά η κ. Λαφτση σημειώνει πως δεν μπορεί να βρίσκεται σε θέση απολογούμενης εξαιτίας της στάσης του κόμματος που συγκαλύπτει τις συμπεριφορές του μουσουλμάνου βουλευτή.
Επιμένοντας στους ισχυρισμούς της για τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Φερχάτ Οζγκιούρ κάνει λόγο για ανοιχτή συνδιαλλαγή με τον παράτυπο «εκλεγμένο» Μουφτή και τους μηχανισμούς του.
Αντιδράσεις στο εσωτερικό
Θέση μετά την παραίτηση πήρε η Βουλευτής Πειραιά Νίνα Κασιμάτη η οποία αναδημοσίευσε την επιστολή αποχώρησης της Ελένης Λαφτσή σημειώνοντας «…χωρίς να παραγνωρίζω ευθύνες για τον χρόνο και τον τρόπο αντίδρασης της συντρόφισσάς μας Ελένης Λαφτσή εν θερμώ τότε, λαμβάνω σοβαρά υπόψιν και κοινοποιώ το περιεχόμενο της δήλωσης αποχώρησής της από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς να την υιοθετώ καθ’ ολοκληρίαν, ενόψει της αρνητικής εισήγησης της Επιτροπής Δεοντολογίας στην αυγουστιάτικη ολομέλειά της.
Αφενός αναδεικνύει το προφανές πολιτικό μας πρόβλημα στη Θράκη, που είναι εθνικό, κοινωνικό και εσωκομματικό και όχι προσωπικό της, και αφετέρου αποκαλύπτει τη φυσιολογία των «τάσεων» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις συνέπειες της κατά Πουλαντζά κρατικοποίησης ενός κόμματος της Αριστεράς και τα επιγενόμενα δύο μέτρα και δύο σταθμά κάποιων μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας στην αναλόγως υπεράσπιση ή καταστολή της ελευθερίας της Γνώμης» και καταλήγει λέγοντας πως θα θέσει το ζήτημα της Θράκης στο Συνέδριο του κόμματος.
Συμπαράσταση από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Στο πλευρό της Ελένης Λαφτση στέκεται ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιλχαν Αχμέτ, σχολιάζοντας την ανάρτηση της επιστολής παραίτησης.
Ο κ. Αχμέτ εκθειάζοντας το μέχρι πρότινος Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο δήμο Κομοτηνής δηλώνει πως «τα ίδια έκαναν και σε εμένα, ακριβώς το ίδιο σύστημα, το ίδιο κέντρο. Αμαρτωλές σιωπές... Αυτό ήταν το πιο δύσκολο! Το καθεστώς το να θέλει να σε εξοντώσει πολιτικά, ήτοι ένα πρόξενος, ίσως ήταν και "αναμενόμενο", επειδή λες την αλήθεια, αλλά να σε πολεμούν "σύντροφοι" υποτιθέμενοι είναι προβληματικό στη Θράκη.
Όλα για τις ψήφους ;;» και προσθέτει «…Σαφώς πάντα γίνονταν αυτά θα πουν κάποιοι. Αλλά αυτή τη φορά είχε ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε μέτρο, ίσως με σκοπιμότητα και σχέδιο πιο πέρα από τα να "φάνε" απλά δύο βουλευτές και να εκλέξουν αυτούς ή αυτόν της επιλογής τους. Ίσως, οι λόγοι να είναι άκρως σοβαρά εθνικοί...
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.