Μενού
Kasselakis SYRIZA
Συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη χωρίς να υπάρξουν εντάσεις ή διαφωνίες, καθώς το «παρών» έδωσαν πρόσωπα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του προέδρου του κόμματος.

Στο Εκτελεστικό Γραφείο έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο χαρακτηρίστηκε «θετικό» ενώ ο επόμενος μεγάλος σταθμός για το κόμμα είναι πλέον το Καταστατικό Συνέδριο που υπολογίζεται για τον Οκτώβριο, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες κοινωνικές συνθήκες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ότι στόχος είναι η σύγκλιση να αποκτήσει βάσεις στις κοινωνικές δυνάμεις.ενώ έγινε λόγος για πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τις σχέσεις με μαζικούς χώρους εργασίας, την αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ζητήματα των συνεργασιών έχει διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις του τόσο στη συνεδρίαση της ΚΟ αλλά και σε χθεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Έχει αναφέρει ότι «υπάρχει το πεδίο το κοινοβουλευτικό με κοινές προτάσεις νόμου και ένα δεύτερο πεδίο στην κοινωνία των πολιτών, στα συνδικάτα στους επαγγελματικούς φορείς».

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι εάν και εφόσον προκύψουν οι ανάγκες και έρθει από την κοινωνία ένα αίτημα για μία ευρύτερη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, όπως έχει πει, τότε και ο ίδιος θα είναι υποψήφιος και θα τεθεί στην κρίση της βάσης και ως υποψήφιος πρωθυπουργός. 

Το πρωί της Παρασκευής (18/06) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Ρένα Δούρου, είχαν συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς, που βραβεύθηκε κατά την πρώτη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που συνδιοργανώνουν στο Ωδείο Αθηνών, το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζάεφ.

Αναχωρεί για ΗΠΑ ο Κασσελάκης

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί σήμερα (18/06) για τις ΗΠΑ, όπου θα έχει σημαντικές επαφές με επιχειρηματίες και ομογενείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θέλουν να συνδράμουν στο υπό συγκρότηση Ίδρυμα για την προοδευτική ατζέντα στην Ευρώπη και να χρηματοδότησουν δράσεις και εκδηλώσεις του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αναμένεται να πάει «πίσω» χρονικά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ώστε να γίνει με την επιστροφή Κασσελάκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.