Μενού
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Εφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη δίνη  της εσωστρέφειας παραμένει η Κουμουνδούρου, παρά την αποχώρηση της «Ομπρέλας», με τις βαριές κουβέντες που ειπώθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο να αποτυπώνονται πλέον σε πράξη. Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου βρίσκεται υπ’ ατμόν με καθημερινές συσκέψεις. Χθες συνεδρίασε το συντονιστικό που έχει δημιουργηθεί, όπου μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις συμμετέχει και ο Γιάννης Δραγασακης.

Στο τραπέζι μπαίνουν τα επόμενα βήματα. Η πρώην υπουργός Εργασίας και οι  συνεργάτες της παρακολουθούν το κύμα φυγής που καταγράφεται από τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος από μέλη που ανήκουν στην αριστερή πτέρυγα. Θέλουν να αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία για να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Μάλιστα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ή αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη των μελών της ομάδας Αχτσιόγλου με στόχο να ληφθούν αποφάσεις. Όπως αναφέρουν στελέχη που συμμετέχουν στις συζητήσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και μαζί με τα μελη που τους στηρίζουν θελουν να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Η παραμονή ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια απλή υπόθεση ούτε όλη η ομάδα βρίσκεται στην ίδια ρότα. Υπάρχουν στελέχη που ζητούν την αποχώρηση εδώ και τώρα ενώ οι ψυχραιμότεροι προτείνουν να δοθεί η μάχη εντός των τειχών της Κουμουνδούρου και να μην προχωρήσουν σε μια ταύτιση με την ομάδα της «Ομπρέλας». Οι επιφυλάξεις που κατατίθενται στον διάλογο εχουν να κάνουν και με το γεγονός του ποιος θα ηγείται σε περίπτωση νέου σχήματος και αν τον πρώτο λόγο θα έχει η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και με την διαδικασία δημιουργίας ενός τέτοιου οικοδομήματος. 

 

Πανελλαδική και για την «Ομπρέλα» - Στις γιορτές το νέο κόμμα

Το άγνωστο περιβάλλον μετά την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χαρτογραφήσει η ομάδα Τσακαλώτου. Τα πρώτα βήματα έχουν να κάνουν με την δημιουργία ενός φορέα, μια πρωτοβουλία που θα επικοινωνήσει με προσωπικότητες και συλλογικότητες που έμειναν δυσαρεστημένοι με την πορεία της Κουμουνδουρου απο το 2019 και έπειτα. Με το εγχείρημα για ένα νέο κόμμα να είναι δύσκολο στελέχη της «Ομπρέλας» τοποθετούν ως ορόσημο για την δημιουργία του τα Χριστούγεννα με στόχο να προλάβουν να είναι έτοιμοι έως τις ευρωεκλογές. Το στίγμα των προθέσεων έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας  στο ATTICA TV. 

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση του τόπου και ότι βασικός στόχος της «Ομπρέλας» είναι να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων, που θα διεκδικήσει να κυβερνήσει τη χώρα. «Αυτό θέλω να συζητήσω με όλα τα κομμάτια της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε εκ νέου στον Στέφανο Κασσελάκη δηλώνοντας πως «δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ιδεολογία» και ότι δεν αρκεί μόνο ο «αντιμητσοτακικός λόγος» ενώ τόνισε οτι είναι παράξενο να κάνεις πολιτική χωρίς ανάλυση.

Διαβάστε επίσης

Η γκρίνια στους γαλάζιους βουλευτές, ο Κασσελάκης ραδιοφωνικός παραγωγός και η Έφη με το πόδι έξω

Τα τρία ορόσημα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Σε ποια περίπτωση «ο Κασσελάκης θα φύγει ή θα τον διώξουν»

Νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής: Ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στις συναλλαγές και στις πληρωμές

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.