Μενού
farantoyris-doykas
Νικόλας Φαραντούρης και Χάρης Δούκας
  • Α-
  • Α+

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης είχαν δείξει εδώ και καιρό κοινό βηματισμό στα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος, προλειαίνοντας το έδαφος για την συνεννόηση των δυο προοδευτικών δυνάμεων. Ήδη απο τον Απρίλιο του 2022 είχαν δημοσιεύσει ένα κοινό άρθρο με τίτλο «Ενεργειακός Μετασχηματισμός: Άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά» που είχε κάνει αίσθηση και είχε μεταφραστεί απο πολλούς ως μια «προγραμματική σύγκληση» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα της ενέργειας και της κλιματικής κρίσης.

Και αυτό γιατί εκείνη την εποχή ο κ. Φαραντούρης ήταν στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσιπρα για θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και ανταγωνισμού και ο Χάρης Δούκας Αναπληρωτης καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΕΜΠ και γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ. Ωστοσο οι δυο πανεπιστημιακοί κράτησαν επαφή και μάλιστα  πέρυσι τέτοια εποχή ο Χάρης Δούκας είχε προλογήσει μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα το βιβλίο του συναδέλφου του Νικόλα Φαραντούρη για την Ενεργειακή Κρίση στην Ελλάδα σε εκδήλωση των εκδόσεων Παπαζήση.

Το μήνυμα των πολιτών για συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων είναι δυνατό και μένει να δούμε πως θα το επεξεργαστούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ο Χάρης Δουκας είναι ενα νικηφόρο παράδειγμα της σύμπραξης του προοδευτικού χώρου. Την ίδια ώρα πληροφορίες θέλουν ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης να βάζει πλώρη για την Ευρωβουλή, την στιγμή μάλιστα που έχει ανοίξει συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.