Μενού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Ο Παύλος Μαρινάκης στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
  • Α-
  • Α+

H κυβέρνηση καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ «αφωνία» αναφορικά με τη στάση του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία και το κατηγορεί ότι αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κλήθηκε να σχολιάσει την θέση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα με αφορμή την δήλωση του βουλευτή Επικρατείας του κόμματος κ. Δουδωνής «ότι δεν είναι δυνατόν - όπως αναφέρει - τη στιγμή που δεν υπάρχει υπουργική πειθαρχία, να αξιώνει ένας πρωθυπουργός ή ένα κόμμα από ένα άλλο κόμμα να θέσει κομματική πειθαρχία». 

Αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «αυτό το οποίο λέει ο κ. Δουδωνής ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ζήτησε από ένα άλλο κόμμα, από τον πρόεδρο ενός άλλου κόμματος, να επιβάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του δικού του κόμματος, του άλλου κόμματος. Θα ήταν και παράλογο.

Ο πρωθυπουργός τι είπε; Ότι "εγώ φέρνω το νομοσχέδιο αυτό, ζητάω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός μου  να το υπερψηφίσει, με ό,τι είπαμε πριν για την αποχή, που είναι προτιμότερη από την καταψήφιση και καλώ τα υπόλοιπα κόμματα και τους βουλευτές τους να το στηρίξουν".

Το αν θα επιλέξει ο πρόεδρος του κάθε κόμματος, καταρχάς, πρώτα αφού τοποθετηθεί, αν συμφωνεί ή όχι με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία ή αν προτείνει κάτι άλλο. Έχουμε, για παράδειγμα, τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος πρότεινε μια άλλη πρόταση νόμου. Είπε ότι θα στηρίξει, στην αρχή έβαλε κομματική πειθαρχία, μετά την έβγαλε, την ξανάβαλε, την ξανάβγαλε, εν πάση περιπτώσει, τοποθετήθηκε -με τα μπρος-πίσω τα οποία έγιναν στο συγκεκριμένο θέμα, λέω ένα παράδειγμα.»

«Θα στηρίξει το νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ;»

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε:

«Έχουμε άλλα κόμματα τα οποία είναι κατά. Στη συνέχεια το πώς θα επιλέξει να αντιμετωπίσει την ψηφοφορία αυτή, ως προς το αν θα βάλει ή όχι κομματική πειθαρχία, είναι, προφανώς, δικαίωμα του προέδρου του κάθε κόμματος.

Αλλά, πέραν του ότι αυτό το οποίο μας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ διά του βουλευτή του  δεν υφίσταται, δεν ισχύει και δεν θα μπορούσε να ισχύει, ας δούμε λίγο και τη μεγάλη εικόνα. Εδώ υπάρχει στα περισσότερα, σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, νομίζω,  μία πολυφωνία και σε ένα κόμμα, στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε αφωνία.

Γιατί συζητάμε μία για το αν θα δέσουν τα "κορδόνια" ή όχι του Πρωθυπουργού, για κάτι το οποίο δεν είπε ο Πρωθυπουργός, αλλά περιμένουμε -νομίζω, πλέον, κοντεύουμε πέντε προς έξι ημέρες- τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πει το σημαντικό, το βασικό: Θα το στηρίξει το νομοσχέδιο αυτό, είναι υπέρ; Καθαρά, ξεκάθαρα, ασχέτως αν θα βάλει ή όχι κομματική πειθαρχία, δικαίωμά του είναι αυτό. Εγώ δεν έχω δει κάποια τέτοια δήλωση, κάποια τέτοια τοποθέτηση.

Έχουμε δει ποιοι είναι υπέρ, έχουμε δει ποιοι είναι κατά, πλην του ΠΑΣΟΚ. Αντί, λοιπόν, να κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ή την Κυβέρνηση ή τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα για πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί και δεν έχουν και καμία λογική, ας απαντήσει το ΠΑΣΟΚ. Θέλει να περάσει το νομοσχέδιο αυτό; Θα προσπαθήσει να πείσει ο κ. Ανδρουλάκης τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν; Ασχέτως αν θα βάλει ή όχι κομματική πειθαρχία, που, προφανώς, δεν θα μπορούσαμε να  αξιώσουμε να μπει.

Εμείς θεωρούμε ότι σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη ψηφοφορία. Ας απαντήσει, λοιπόν, πρώτα ο κ. Ανδρουλάκης σε αυτό και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.