Μενού
Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Γνωστή έγινε η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά σχετικά με την επίθεση, που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από την Ολομέλεια της Βουλή, όπου γνωστοποίησε πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο: «Κανένα σχόλιο».

Τι είπε ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, τοποθετείται στην Ολομέλεια της Βουλής για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διευκρινίζοντας πως θα καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

«Οι επιπτώσεις του πάνε πολύ πιο πέρα απ' όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο και γι' όλα αυτά η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση. Εγώ προφανώς θα το καταψηφίσω και εξηγούμαι» είπε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, δεν κατοχυρώνεται από το διεθνές δίκαιο, δεν συνιστά κομμάτι του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δεν συνιστά διεθνή υποχρέωση της χώρας» συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αντώνης Σαμαράς: Τι πρόσθεσε για τον γάμο των ομοφυλοφίλων

«Πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση, θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε τη συνείδησή σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε. Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί ανατροπή του οικογενειακού δικαίου και οι επιπτώσεις του πάνε πολύ πιο πέρα (…) Ακόμα και ευρωπαϊκά δικαστήρια αποφάσισαν πως ο γάμος δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο παραβιάζεται» τόνισε, παράλληλα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζοντας, στάθηκε και στα ελληνοτουρκικά τονίζοντας πως «είναι αυτό σύμφωνο περί φιλίας;», με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία» τόνισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.