Μενού
Ο Κώστας Μπακογιάννης
Στιγμιότυπο από ομιλία του πρώην δημάρχου Αθηναίων | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν από τους «μεγάλους» ηττημένους του β' γύρου των δημοτικών εκλογών 2023, καθώς δεν κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία του ως δήμαρχος στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, αυτόν της Αθήνας.

Μετά την αναπάντεχη ήττα του, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις για το ποιο θα είναι το μέλλον του, εφόσον δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, και όπως είναι λογικό, ο Κώστας Μπακογιάννης αναμένεται να είναι επικεφαλής της δημοτικής του παράταξης, καθώς και της αντιπολίτευσης στον δήμο Αθηναίων. 

Ωστόσο, εξαιτίας της μακροχρόνιας εμπειρίας του στο κομμάτι της πολιτικής, δεν φαίνεται πως θα περιοριστεί αποκλειστικά στο κομμάτι του δήμου. Οι ίδιες πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν πως ενδέχεται να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του 2024.

Κώστας Μπακογιάννης: Το σενάριο για βουλευτής της ΝΔ

Ωστόσο, πέρα από το σενάριο της Ευρωβουλής, εξετάζεται ένα ακόμη ενδεχόμενο, το οποίο σχετίζεται με τις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερα χρόνια από φέτος.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος πως ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2027, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί η εκλογική του περιφέρεια. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, φαντάζει τόσο από τον ίδιο όσο και από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως κάτι μακρινό και ανεπιβεβαίωτο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.