Μενού
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η παρέμβαση - βόμβα του Αλέξη Τσίπρα είναι αλήθεια ότι κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος αυτές τις μέρες στο γραφείο του με θέα τη λεωφόρο Αμαλίας ομολογουμένως έβλεπε κόσμο και ντουνιά.

Σε αυτές τις επαφές, για να σας δώσω να καταλάβετε, αναφερόταν στην ευρύτερη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά και για την προοπτική ανόδου της ακροδεξιάς στις επικείμενες εκλογές.

Εκφραζόταν με σκληρά λόγια για τους πρώην συντρόφους του που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά, ενώ ήταν σφόδρα ενοχλημένος και με τη διαρροή της συνάντησής του με τον Διονύση Τεμπονέρα από τον πρώην στενό του συνεργάτη.

Και ενώ δεν ήταν... ενθουσιασμένος με την προεδρία Κασσελάκη, ζητούσε τη στήριξή του. Προφανώς, όπως μου λένε άνθρωποί του, το περίφημο ερωτηματολόγιο που ήταν η ύστατη κίνηση ξηλώματος της παρακαταθήκης του ενόχλησε ιδιαίτερα τον πρώην πρωθυπουργό και αποφάσισε να μην σιωπήσει.

Φύγε!

Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε την ανάρτηση Τσίπρα ως μια προτροπή του Τσίπρα προς τον Κασσελάκη να σηκωθεί να φύγει, αφού έχει αλλοιώσει το χαρακτήρα και τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν ο Τσίπρας είχε την παραμικρή έγνοια να στηρίξει το σημερινό Πρόεδρο θα έδινε το παρόν στο Συνέδριο κάτι που βέβαια αποφάσισε να μην κάνει. Κι όπως έγραψε στην ανάρτηση, δεν του λείπει το χειροκρότημα.

Τεμπονέρας ή Γεροβασίλη;

Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη στις εκλογές που θα προκηρυχθούν και θα γίνουν σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα. Η απάντηση κατά μια έννοια είναι εύκολη, υπό την έννοια ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας στην πραγματικότητα έκανε μανιφέστο υποψηφιότητας, εισερχόμενος στο συνέδριο, όταν μίλησε για «νόμιμους ιδιοκτήτες» του ΣΥΡΙΖΑ που ξαναπαίρνουν το κόμμα στα χέρια τους.

Η Όλγα Γεροβασίλη όμως τι θα πράξει; Διότι, στο παρασκήνιο το όνομά της ακούγεται έντονα για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα, ως μια πιο «συμπεριληπτική» υποψηφιότητα ανθρώπου που θα εκφράζει τους «παλαιοπροεδρικούς».

kasselakis temponeras
Διονύσης Τεμπονέρας και Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Κασσελάκης σαν άλλος Ρόμπιν Σάρμα

‘Άνθρωπός μου που βρέθηκε στο Τάε Κβο Ντο μου υπενθύμισε πως ένα μήνα ακριβώς πριν, στο ίδιο ακριβώς σημείο στεκόταν ο συγγραφέας Ρόμπιν Σαρμά, Διάσημος για το βιβλίο του «O Μοναχός που πούλησε τη Φεράρι του» για τον οποίο προσήλθαν μαζικά μερικές χιλιάδες Αθηναίοι για να τον ακούσουν να μιλάει περί αυτοβελτίωσης και συναφών.

Ο Κασσελάκης μιλούσε με το ίδιο ακριβώς στυλ, με teleprompters ειδικά τοποθετημένους ώστε να φαίνεται πως μιλάει εκτός κειμένου και περπάτημα a-la Tedx. Κι όπως παρατήρησε ο φίλος, για τον Σάρμα ξόδεψαν αρκετά ευρώ για να τον ακούσουν, για τον Κασσελάκη πήγαν δωρεάν.

Το come back του Γαβριήλ 

Την ίδια ώρα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξεκίνησε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ. Είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ Είναι αυτή τη στιγμή «μαύρη τρύπα» που ρουφάει πραγματικά πολιτικές δυνάμεις, ρουφάει ανθρώπους και την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς».

Ο ίδιος δήλωσε πως τον θλίβει η κατάσταση, ενώ εξήγησε πως στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να εκλέξει έναν ή δύο ευρωβουλευτές. Προφανώς, ο ίδιος θα είναι υποψήφιος και η δύναμη του θα μετρηθεί για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κι έπειτα από οκτώ χρόνια μπορεί κανείς να πει ότι έχει διατηρήσει ένα πολιτικό κεφάλαιο που σύντομα θα αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Έρχονται οι Ινδοί μετανάστες

Μια συμφωνία Ελλάδας-Ινδίας για νόμιμη έλευση αρκετών χιλιάδων Ινδών μεταναστών που θα καλύψουν ανάγκες κυρίως του πρωτογενούς τομέα έχουν στα σκαριά τα υπουργεία Μετανάστευσης και Εργασίας.

Μου λένε ότι σύντομα η εν λόγω συμφωνία θα υπογραφεί και θα έρθει στη Βουλή το πολύ ως τον Απρίλιο, καθώς το θέμα θεωρείται επείγον και δεν έχει λυθεί, παρά την τροπολογία για «νομιμοποίηση» μεταναστών που νομοθετήθηκε προ μηνών προκαλώντας την πρώτη κρίση στις σχέσεις Μαξίμου-Σαμαρά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.