Μενού
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία Ευκλείδη Τσακαλώτου | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αποχώρησε πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε σήμερα (20/11) στον ΑΝΤ1 και αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις του στην πολιτική, όπως το σενάριο σχηματισμού της κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους «6+6» της ομάδας Αχτσιόγλου.

«Όπως ξέρετε, χρειάζεται 10 βουλευτές για να γίνει κοινοβουλευτική ομάδα. Νομίζω είναι ένας εφικτός στόχος, νομίζω πως μία τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα θα καλύπτει μία μεγάλη γκάμα θεμάτων, όπως την οικονομία, την ανάπτυξη, την ενέργεια, τα εργασιακά, τον πολιτισμό, την εξωτερική πολιτική, την υγεία και την παιδεία» είπε αρχικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αυτοί οι 10, 12 μπορούν να καλύψουν με έναν πολύ σοβαρό τρόπο μία μεγάλη γκάμα θεμάτων. Ο βασικός μας στόχος, όμως, είναι η ανασυγκρότητη της Ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς και να αποδειχθεί στην πράξη πως οι ιδέες και οι αναλύσεις αυτού του κομματιού της Αριστεράς, μπορούν να παράγουν πολιτική και να δώσει λύσεις σε μεγάλα θέματα» σημείωσε στη συνέχεια.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Τοξικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Πρέπει να αλλάξει αυτό (σ.σ. η συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ), νομίζω όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όσοι φύγουν πρέπει να μιλήσουμε για το τι θέλουμε για αυτήν τη χώρα, ποια είναι η ατζέντα, ποια είναι τα ζητήματα» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Έχω πει ότι όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι καινούργιο, δεν το φτιάχνεις στο πεδίο του παλιού εμφυλίου, ό,τι ειπώθηκε, ειπώθηκε, έχουμε καταλάβει ότι δεν μπορούμε τη συμβίωση άρα εμείς που έχουμε πάρει έναν άλλον δρόμο, πρέπει να συζητήσομε με έναν πολύ σοβαρό τρόπο για να παράξουμε πολιτική, γιατί αυτό είναι που χρειαζόμστε» συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Νομίζω ότι είναι προφανές ότι θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει η τοξικότητα. Ξέρετε πως η άποψή μου είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι θα διαφωνήσουν και πρέπει να διαφωνήσουν, γιατί αν δεν διαφωνήσεις δεν θα ακούσεις κάτι που δεν έχεις σκεφτεί» διευκρίνισε για τις επόμενες κινήσεις του και τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξουν διαφωνίες στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

«Είναι άλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα που υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά το 2019 και εντάθηκε με τις εσωκομματικές εκλογές. Ήταν ένα κλίμα που δεν έχω συναντήσει εγώ» ολοκλήρωσε σχετικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.