Μενού
tsipras-ahtsiogloy-tsakalotos
Ο Αλέξης Τσίπρας, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος | Facebook - @Ευκλείδης Τσακαλώτος
  • Α-
  • Α+

«Εμφύλιος» μαίνεται την τελευταία εβδομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ένας εκ των υποψηφιών για την προεδρία, απάντησε για τα όσα ακούγονται ότι υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ώθησε σε παραίτηση.

Στη σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωικής δικτύωσης, παρουσίασε μία φωτογραφία από τις 7 Ιουνίου 2023, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, κατά τη διάρκεια της οποίας έδινε τόσο ο ίδιος όσο και η Έφη Αχτσιόγλου το παρών στην παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Μάλιστα, στη λεζάντα αναφέρεται –μάλλον με ειρωνικό τόνο– προς όλους όσοι τού ασκούν κριτική ότι ο ίδιος και η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, «υπονόμευσαν» τον Αλέξη Τσίπρα και τον οδήγησαν στην παραίτηση.

Η ανάρτηση Τσακαλώτου:

«Το ημερολόγιο έδειχνε 7/6/2023, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.  

Ο Αλέξης Τσίπρας, περιστοιχισμένος από «εχθρούς», παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο πλάι του, με δική του επιλογή, οι γνωστοί «υπονομευτές»: Έφη Αχτσιόγλου (πρώην υπουργός Εργασίας), Αλέξης Χαρίτσης (πρώην υπουργός Ανάπτυξης), Διονύσης Τεμπονέρας και ο υποφαινόμενος (ένας απλός πρώην υπουργός Οικονομικών).

Συνεχίστε ό,τι κάνετε...».

Τσακαλώτος για εκλογή προέδρου: «Δεν έχουμε σχέδιο»

Eυκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε σε δήλωση αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Κυριακή (24/09). Κάνει λόγο για «ένα σχέδιο, με αρχή, μέση και τέλος».

Αναλυτικά αναφέρει στην ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

«Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Σχέδιο που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις, προσθέσεις ή τροποποιήσεις. 

Και εκεί θα έβγαιναν οι αναγκαίες συνθέσεις. Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: "ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα... εμπιστευτείτε με". 

Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.