Μενού
temponeras
Διονύσης Τεμπονέρας
| eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Διονύσης Τεμπονέρας σχολίασε την επερχόμενη συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το κόμμα, καθώς και το ενδεχόμενο προσχώρησής του στο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ύπαρξη κρίσης ταυτότητας που ταλανίζει τον σχηματισμό, εκτιμώντας πως στο συνέδριο θα πρέπει να καλυφθούν πολλά ζητήματα. Παράλληλα, απέκλεισε παν ενδεχόμενο σύνταξής του με το ΠΑΣΟΚ.

«Πραγματική κρίση ταυτότητας»

Σχολιάζοντας την ανάγκη έγκαιρης διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τεμπονέρας σχολίασε: «Νομίζω ότι πρέπει να κάνει γρήγορα αλλά όχι βιαστικά. Δηλαδή θα πρέπει να δώσουν το χρόνο στο φορέα να μπορέσει να ανασυνταχθεί σε επίπεδο κομματικής βάσης».

Συνεχίζοντας, σχολίασε την κατάσταση στους κύκλους του κόμματος και τη σημασία του συνεδρίου για την χάραξη μίας εναργούς στρατηγικής: «Υπό την έννοια ακριβώς ότι υπάρχει μια πραγματική κρίση ταυτότητας πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή, έχω την εκτίμηση ότι θα πρέπει να είναι ένα συνέδριο εφ’ όλης της ύλης».

«Θα βάλει και το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, αλλά θα καθορίσει και τη στρατηγική ενόψει μιας κρίσιμης πολιτικής μάχης, όπως είναι αυτή των ευρωεκλογών» πρόσθεσε.

«Η ενότητα σφυρηλατείται καθημερινά»

Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε φήμες διάσπασης και ανακατατάξεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τεμπονέρας απάντησε πως η κομματική ενότητα είναι μία ζωντανή διαδικασία: 

«Θα μπορούσα να κλίνω τη λέξη "ενότητα" σε όλες τις πτώσεις, να την επικαλούμαι κατ'επίφαση και να ισχυρίζομαι ότι υπάρχει μια ενότητα επίπλαστη. Η ενότητα, στα κόμματα εξουσίας, είναι ένα ζήτημα το οποίο σφυρηλατείται καθημερινά πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις»

Πρόσθεσε επίσης πως το κύριο ζητούμενο για το συνέδριο είναι ο καθορισμός της πολιτικής ταυτότητας και πορείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να αποφασίσουμε το ιδεολογικό μας πλαίσιο και την πολιτική μας φυσιογνωμία. Πρέπει να συνθέσουμε μια νέα, μεγάλη Αριστερά, αυτό είναι το κρίσιμο ζητούμενο».

«Δεν παζαρεύω»

Σχολιάζοντας τις μετακινήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τεμπονέρας είπε: «Μιλάμε για δύο διαφορετικούς χώρους με διαφορετική πολιτική παράδοση, διαφορετικές προγραμματικές θέσεις. Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι είναι αυτό που γοητεύει από πλευράς ΠΑΣΟΚ κάποιους ανθρώπους που επιμένουν να κάνουν το άλμα και να μεταπηδήσουν από ένα χώρο της Αριστεράς σε αυτόν της σοσιαλδημοκρατίας».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με ενδεχόμενο προσάρτησής του στο δυναμικό του ΠΑΣΟΚ, απάντησε κατηγορηματικά:

«Ούτε παζαρεύω τις αξίες κα τις αρχές μου ούτε έρχομαι σε καμία απευθείας συναλλαγή. Παλεύουμε για αξίες, οράματα και ιδανικά της Αριστεράς. Εκεί τοποθετώ πολιτικά τον εαυτό μου, άρα, υπό την έννοια αυτή, τέτοιο ενδεχόμενο, όχι, δεν υπάρχει κανένα απολύτως».

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.