Μενού
temponeras
Διονύσης Τεμπονέρας
| eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με ένα κείμενο - παρέμβαση το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ , Διονύσης Τεμπονέρας, «κλείνει» κάθε σενάριο για να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τεμπονέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του reader, λέει σε συνομιλητές του ότι κατέληξε στην απόφαση να μην μπει στην κούρσα διαδοχής ωστόσο παραμένοντας ενεργός θέλει να συμβάλει με τις προτάσεις του στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν έχω καταλήξει ποιον υποψήφιο θα στηρίξω» 

Την ίδια ώρα δεν τοποθετείτε και με ποιον υποψήφιο θα συνταχθεί αλλά επικεντρώνεται στο χρονοδιάγραμμα και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν απο εδώ και πέρα αναφέροντας χαρακτηριστικά «η συζήτηση για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν έχει νόημα, μόνο όταν το όραμα, οι προοπτικές και η στρατηγική που θα παρουσιάσουν οι υποψήφιοι, εντάσσονται στη ευρύτερη ανάγκη για την επανίδρυση του φορέα και την συγκρότηση της νέας, μεγάλης, σύγχρονης Αριστεράς. Για αυτό το λόγο, σεβόμενος όλους τους συντρόφους μου, δεν τοποθετούμαι υπέρ κάποιας υποψηφιότητας για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναμένοντας την πολιτική εκείνη πλατφόρμα, που θα εκφράζει την παραπάνω ιστορική, κατά την άποψή μου, αναγκαιότητα». 

Ο Διονύσης Τεμπονερας επισημαίνει και την ανάγκη επανίδρυσης του κόμματος με όρους πολιτικούς και κοινωνικούς σημειώνοντας «Επιχειρούμε την μεγάλη «φυγή προς τα εμπρός».

Το μήνυμα των εκλογών είναι σαφές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως τον γνωρίσαμε, έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο και έχει έρθει η ώρα, για μια ουσιαστική «Νέα Αρχή».  

Στο πλαίσιο αυτό προτείνει η εκλογή νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει από το Συνέδριο και όχι από την Κεντρική Επιτροπή ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποδοχή του προσώπου που θα αναλάβει να τρέξει την οργάνωση του κόμματος έτσι τονίζει στο κείμενο του:

«η επανίδρυση του φορέα, απαιτεί παράλληλα, ένα πρόσωπο ισχυρό, εκλεγμένο από την συνεδριακή βάση, που θα έχει την ευρεία πολιτική νομιμοποίηση, να φέρει εις πέρας την δύσκολη αυτή υπόθεση. Η συνθήκη αυτή κακώς αποτυπώνεται στο δημόσιο λόγω ως «άτυπη δυαρχία» αφού αφενός, η βάση εκλογής μεταξύ Προέδρου και Γραμματέα είναι διαφορετική (νέα κομματική βάση/συνέδριο) και αφετέρου το κόμμα δεν ανεξαρτητοποιείται-αυτονομείται, αλλά εκφράζει και συνεπικουρεί τον Πρόεδρο, που ηγείται, ως πρώτος μεταξύ ίσων,  στα πλαίσια των συλλογικών αποφάσεων των οργάνων του κόμματος». 

Τέλος ο κ. Τεμπονέρας επισημαίνοντας πως οι μήνες που έρχονται θα είναι δύσκολοι μιλάει για την ανάγκη αυτοκριτικής μακριά από λογικές «ελίτ» μέσα στο κόμμα αλλά και εσωστρέφειας ενώ κάνει κάλεσμα στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες ώστε να έρθει η αλλαγή «για να έχει βεβαίως νόημα η συζήτηση αυτή, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή  στις εσωκομματικές διαδικασίες της εκλογής του/της νέου/α Πρόεδρου. Η μαζική συμμετοχή, πρέπει να νομιμοποιήσει στην συνείδηση της κοινωνίας, όχι τα προσωπικά χαρακτηριστικά της νέας ηγεσίας, αλλά να εκφράσει την ανάγκη για ένα «νέο ξεκίνημα». Συνεπώς, καλώ προσωπικά όλους τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και όλους τους δημοκράτες πολίτες, να συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία της προεδρικής εκλογής, του Σεπτεμβρίου». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.