Μενού
Η Εύα Καϊλή
Η Εύα Καϊλή ακούει ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο | AP Photos / Jean-Francois Badias
  • Α-
  • Α+

Το Politico, στο πλαίσιο αποτίμησης έργου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απένειμε για ακόμη μία χρονιά τα περίφημα αντιβραβεία του ενόψει μάλιστα και των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στο σχετικό δημοσίευμα η Εύα Καϊλή, για την οποία αποφασίστηκε η άρση της βουλευτικής της ασυλίας, είναι «υποψήφια» μαζί με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, για το «αντιβραβείο» της «brand ambassador».

Με τίτλο «προπύργιο της Δημοκρατίας ή φωλιά της διαφθοράς», το Politico αναφέρεται στην καταγγελλόμενη εμπλοκή της Εύας Καϊλή στα σκάνδαλα διαφθοράς Qatar Gate και Morroco Gate.

Το «αντιβραβείο» του Politico στην Εύα Καϊλή

Στο καθ' όλα τιμητικό άρθρο του Politico για την Εύα Καϊλή και τη Ρομπέρτα Μέτσολα γίνεται λόγος πως «δύο μέλη του Ευρωκοινοβουλίου διαμόρφωσαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους τον τρόπο, με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται αντιληπτό σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους».

«Πρώτη είναι η Ρομπέρτα Μέτσολα, κεντροδεξιά νομοθέτης από τη Μάλτα, η οποία έγινε διάσημη στην ΕΕ ως η νεότερη πρόεδρος του Κοινοβουλίου και η τρίτη γυναίκα που αναλαμβάνει τον ρόλο, θέση ευθύνης που κατέχει από τον Ιανουάριο του 2022. Η Μέτσολα έφερε νέο δυναμισμό στο Κοινοβούλιο, υποσχόμενη εκσυγχρονισμό, δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις των κανόνων κατά της παρενόχλησης και αποτελώντας τον πρώτο ηγέτη της ΕΕ που επισκέφθηκε την εμπόλεμη Ουκρανία» συνεχίζει το άρθρο.

«Όμως, μετά από λιγότερο από χρόνο, η θητεία της επισκιάστηκε από την υπόθεση Qatargate, τη μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς που έπληξε την ΕΕ τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν δωροδοκίες στην καρδιά της δημοκρατίας της ΕΕ» προσθέτει το δημοσίευμα του Politico για Μέτσολα, Καϊλή.

«Κι εδώ έρχεται η Εύα Καϊλή» αναφέρει το άρθρο, για να συνεχίσει: «Η γοητευτική Ελληνίδα σοσιαλδημοκράτισσα Ευρωβουλευτής, μια κοσμική προσωπικότητα γνωστή για το υψηλού προφίλ έργο της σε φακέλους τεχνολογικής πολιτικής, κατηγορήθηκε για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να έπαιρνε δωροδοκίες από χώρες όπως το Κατάρ, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία με αντάλλαγμα κοινοβουλευτικές χάρες».

«Η Καϊλή, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, πέρασε περισσότερους από τρεις μήνες στη φυλακή και αναμένει τη δίκη της» διευκρινίζει το δημοσίευμα για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή.

«Και οι δύο βουλευτές άλλαξαν το πρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενός θεσμού που συχνά έχει περάσει στο παρασκήνιο καθώς η πολιτική της εξουσίας καταλαμβάνει τις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Με τη Μέτσολα, το Κοινοβούλιο προσπάθησε να αλλάξει την αφήγηση. Με την Καϊλή, πήρε μια ένεση αδρεναλίνης και τα μάτια του κοινού στραμμένα στις εσωτερικές του λειτουργίες» καταλήγει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.