Μενού
dionisis temponeras syriza
Ο Διονύσης Τεμπονέρας | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Έντονη ενόχληση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση στις 13 Φεβρουαρίου που διοργανώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας. Εκεί το παρών θα δώσουν τόσο η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά όσο και ο Μανώλης Χριστουδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα η εκδήλωση έχει τίτλο «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος;» με στελέχη της Κουμουνδούρου να μην κρύβουν τον εκνευρισμό τους καθώς όπως λένε ακόμη και το θέμα της εκδήλωσης είναι ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη που από τις εσωκομματικές εκλογές κιόλας έλεγε πως «εγώ μπορώ να κερδίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, ο εργατολόγος προχωράει σε αυτή την κίνηση θέλοντας να δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει να χάνει δημοσκοπικά δυνάμεις, ενώ αναφέρουν πως πίσω απο αυτή την πρωτοβουλία κρύβεται η πρόθεση του κ.Τεμπονέρα να αναλάβει στο μέλλον τα ηνία του κόμματος.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως απο τη στιγμή που έφυγε η Έφη Αχτσιόγλου με τους 10 βουλευτές απο τον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι θα ακολουθούσε ο Διονύσης Τεμπονερας -καθώς είχαν κοινό βηματισμό πριν την διάσπαση- και ότι η παραμονή του είχε ως στόχο όχι την γόνιμη κριτική αλλά το «ροκάνισμα» του Στεφανου Κασσελάκη.

Ενόχληση από την συνύπαρξη Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου

Έτσι την δεδομένη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για ένα δυναμικό Συνέδριο στα τέλη του μήνα, ώστε να δοθεί ένα ισχυρό σήμα επανεκκίνησης και ενότητας, η συνύπαρξη του εργατολόγου με τηνΈφη Αχτσιόγλου -που στην Κουμουνδούρου της χρεώνουν την διάσπαση- ενοχλεί και προβληματίζει αρκετά στελέχη. Ωστόσο ο Διονύσης Τεμπονέρας και με αναρτήσεις του στα σόσιαλ μίντια αλλά και με τις πολιτικές πλατφόρμες που έχει καταθέσει στα όργανα έχει δείξει την πρόθεση του να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Όπως και να έχει, αυτό που υπογραμμίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, είναι πως αυτές οι πρωτοβουλίες δεν μπορεί να είναι χωρίς την συνεννόηση με το κόμμα και με πρόσωπα που αποφάσισαν να συρρικνώσουν κοινοβουλευτικά την δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα και από το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπουν με καλό μάτι την παρουσία Χριστουδουλάκη στην εκδήλωση.

Μάλιστα ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου και νυν Βουλευτής Δημήτρης Μάντζος σε συνέντευξή του ανέφερε «είναι κάτι το οποίο μάθαμε απο τα media και δεν αφορά το κόμμα μας» δίνοντας το κλίμα που επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει αρνηθεί την συνεννόηση με μεμονωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς που εκτιμά, αλλά δεν θέλει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των κομμάτων όποτε η κίνηση Χριστουδουλάκη προκαλεί εκνευρισμό.

Με κάποιους και στην Χαριλάου Τρικούπη να μιλάνε για προσπάθειες ηγετικής εμφάνισης για το προοδευτικό μέτωπο. Πάντως απο την πλευρά του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης λέει ότι απάντησε θετικά σε πρόσκληση που του έγινε από την «Εφημερίδα των Συντακτών» όποτε δεν θεώρησε πως υπήρχε λόγος να ενημερώσει το κόμμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.