Μενού
kasselakis
Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεν λέει να κοπάσει η καταιγίδα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μια μικρή ανάπαυλα από όλα τα στρατόπεδα επετευχθει χθες το βράδυ στην παρουσίαση του συνδυασμού του Κώστα Ζαχαριάδη για τον Δήμο της Αθήνας.

Μέλη από όλες τις τάσεις αλλά και ο νέος πρόεδρος, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν τον κ. Ζαχαριάδη χωρίς ωστόσο να δείχνουν διάθεση να ρίξουν τους τόνους ενόψει των νέων επαφών και συνεδριάσεων.

Η παλιά φρουρά αναμένει να τοποθετηθεί στα όργανα του κόμματος, έχοντας ρίξει τις προειδοποιητικές βολές, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει διάθεση να ακούσει όλες τις πλευρές χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε δραστικές κινήσεις, ακόμη και σε διαγραφές.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Στις 12:00 το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί και πάλι στη Βουλή. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κάνει εκεί τις θεσμικές του συναντήσεις, αν και δεν είναι μέλος του κοινοβουλίου.

Έχοντας την ειδική άδεια από τον πρόεδρο της Βουλής και μετά την απόφαση του να μοιράζεται το γραφείο του πρόεδρου της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ με τον Σωκράτη Φάμμελο, ο κ. Κασσελάκης θέλει τις σημαντικές του επαφές να τις πραγματοποιεί στη Βουλή.

Σε λίγες ώρες θα συναντηθεί με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου αναμένεται να μάθουμε και τις αλλαγές που έχει δρομολογήσει.

Καραμπόλες στους τομεάρχες

Όπως ήδη έχει γράψει το Reader ο Παύλος Πολάκης φέρεται να αναλαμβάνει τον ρόλο του υπερσυντονιστή όλων των τομέων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Κόμματος.

Ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, ενώ η Ρένα Δούρου φέρεται πως θα οριστεί Τομεάρχης Εξωτερικών.

Η Θεοδώρα Τζάκρη όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει Γραμματέας της ΚΟ και ο κ.Καλαματιανός δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δείξει στην πράξη την ενότητα που επιδιώκει.

Μετά την άρνηση της Έφης Αχτσιόγλου να αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο και με δεδομένο ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι εκτός κάδρου ο κ.Κασσελάκης προσανατολίζεται να ζητήσει από τον Νάσο Ηλιόπουλο να παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ή ακόμη και να προτείνει στον Αλέξη Χαρίτση να αναλάβει αυτός την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Άγνωστη θα είναι η αντίδραση των στελεχών από την ομάδα Αχτσιόγλου. Μπορεί να διατείνονται πως δεν θέλουν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του κόμματος, ωστόσο πρόσωπα κοντά στον Νάσο Ηλιόπουλο σημείωναν πως πριν συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία όπου θα δοθεί το πρώτο στίγμα για την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καταλήξει στις αποφάσεις του.

Αύριο η πιθανή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας

Μπορεί ο Νίκος Παππάς να προέτρεψε να μπουν τα σπαθιά στα θηκάρια όμως τα παλιά στελέχη της Κουμουνδούρου προετοιμάζονται για τη μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο είναι πιθανόν να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του κόμματος με το κλίμα να είναι τεταμένο.

Οι βολές Φίλη και Σκουρλέτη έχουν προιδεάσει για το κλίμα.

Όμως και οι προεδρικοί δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς. Θα είναι ένα πρώτο κρας τεστ στον δρόμο προς το Συνέδριο. Άλλωστε τα πρώην ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως περιμένουν το Συνέδριο του Νοεμβρίου για να καταλήξουν και στις αποφάσεις τους.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οργανωτικά στελέχη που γνωρίζουν τις διαδικασίες έχουν ήδη καθυστερήσει οι απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να γίνουν τονίζοντας πως θα εισηγηθούν το Συνέδριο να γίνει τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο

Ειδήσεις σήμερα:

Σαρώνει την Εύβοια η κακοκαιρία Elias: Κίνδυνος στο Μαντούδι - Κλειστά σχολεία στη Χαλκίδα

Η κούραση της Έφης, ο «συνωστισμός» των άλλων για τον Κασσελάκη και το βιζαβί Μητσοτάκη - Ράμα

Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον Μαλιακό με τους 7 νεκρούς μαθητές που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.