Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών από την υπόθεση της Πάτρας και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο.

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Αυτό είναι το πιστοποιητικό θανάτου της σπιτονοικοκυράς

«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Θα υπάρξει συνδυαστική ανάλυση με τις ιατροδικαστικές έρευνες και από τις περίπου 60 καταθέσεις που έχουν ληφθεί», είπε για την υπόθεση της Πάτρας ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο. Η έρευνα είναι πολυσύνθετη και εξονυχιστική. Όποιοι εμπλέκονται δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους, αν έχουν στοιχειώδη συνείδηση».

«Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας» λέει ο Γρηγόρης Λέων

Ξεκάθαρος για τα σενάρια γύρω από τον θάνατο της Μαλένας, του ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, ήταν ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, ανέφερε πως στις τοξικολογικές εξετάσεις του κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών και ενώ έκανε χημειοθεραπείες για τη λευχαιμία, δεν υπάρχουν ευρήματα για τοξικές ουσίες, όπως η κεταμίνη:

«Εάν θέλουμε να αναλύσουμε ιατροδικαστικά τα ευρήματα, κατά τη γνώμη μου μένει μόνο ένα σενάριο: Ο ασφυκτικός θάνατος», είπε και απάντησε στο ερώτημα για το εάν το παιδί θα μπορούσε να έχει δηλητηριαστεί από κάποια ουσία: «Οι ιατροδικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση έχουν αποφανθεί πως οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας είναι καθαρές. Οτι δεν έχει βρεθεί κάποια ουσία άσχετη από τις θεραπείες της. Αυτό μας οδηγεί λοιπόν σε μία πιθανή διεκφύλιση ηπατικών κυττάρων που μπορεί να προκληθεί από τρεις παράγοντες:

  • το μεταβολικό σύνδρομο
  • την τοξική αντίδραση που δεν υποστηρίζεται από τις τοξικολογικές εξετάσεις
  • και τον ασφυκτικό θάνατο

Προσωπικά είμαι πεπεισμένος για την τρίτη εκδοχή, τον ασφυκτικό θάνατο». Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία, η οποία πλέον να μην είναι ανιχνεύσιμη, ο ιατροδικαστής μίλησε για την κεταμίνη επισημαίνοντας πως το ανώτερο της δράσης της είναι τα 20 λεπτά και πως στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό, κατά το ήμισυ, σε μιάμιση με δύο ώρες: «Εγώ εάν η κεταμίνη δράσει σε έναν άνθρωπο, είμαι ικανός να την ανιχνεύσω σε περίπου 6 ώρες. Άρα ένας άνθρωπος εάν πεθάνει από κεταμίνη είναι βέβαιο πως στη συνέχεια θα την ανιχνεύσω, εκτός εάν συμβεί το ακραίο ενδεχόμενο και ζήσει» τόνισε ο κ. Λέων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.