Ο ίδιος ο Σταύρος Αραχωβίτης διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση και παρεμβάσεών του υπέρ της εταιρίας, υπενθυμίζοντας ότι έχει υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.
Απέδωσε την αναφορά του ονόματός του σε e-mail του επικεφαλής ασφαλείας της εταιρίας σε «αποκυήματα φαντασίας» του ίδιου, προκειμένου όπως είπε να «πουλήσει εκδούλευση στα αφεντικά του» και ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία, υποστηρίζοντας ότι δεν θα συμβάλλει στη διερεύνηση της υπόθεσης στη δικαιοσύνη παρά μόνο στη διατήρηση ενός νοσηρού φαινομένου με συκοφαντικές φήμες κατά πολιτικών προσώπων.
«Θεωρώ ότι ούτε ένας βουλευτής δεν πιστεύει ότι υπάρχει έστω και ψήγμα αληθείας σε όσα αναφέρθηκαν ως δήθεν σκάνδαλο παρεμβάσεων. Τα πραγματικά γεγονότα το έχουν διαψεύσει. Ούτε καν αμυδρές ενδείξεις δεν υπάρχουν από αποκυήματα φαντασίας όπως ο ίδιος ο υπάλληλος έχει καταθέσει. Είναι εύκολο να βρεθεί κάθε βουλευτής ελεγχόμενος από κάθε φαντασιόπληκτο για να πουλήσουν εκδούλευση ή να πείσουν ότι έχουν επαφές με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα», σημείωσε.
Να καταψηφίσουν το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για τον κ. Αραχωβίτη, ζήτησε από το σύνολο των κομμάτων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι η ψήφος της Βουλής υπέρ της άρσης ασυλίας του δίνει τη δυνατότητα «να λειτουργεί ένα σύστημα απαξίωσης και κατασυκοφάντησης του πολιτικού συστήματος της χώρας» προωθώντας οποιοσδήποτε στη δικαιοσύνη έναν πολιτικό με συκοφαντίες και χωρίς την παραμικρή ένδειξη αξιόποινης πράξης.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ, μιλώντας για «φάμπρικα» άρσης ασυλιών «για ψύλλου πήδημα». «Ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς», υπογράμμισε ο ίδιος, συμφωνώντας ότι η δικογραφία δεν περιλαμβάνει τίποτε άλλο πλην ενός e-mail με την αναφορά του ονόματος του κ. Αραχωβίτη.
«Εγώ βλέπω μόνο ένα στήσιμο από κάποιον για να κονομήσει λεφτά από τη διοίκηση, συκοφαντώντας άλλα άτομα. Γι’ αυτό τοποθετήθηκα παρών στη διαδικασία στην Επιτροπή με την έννοια της επιφύλαξης. Το όποιο ναι από συναδέλφους, μετά τις εξηγήσεις που έδωσα, αφορά στο τυπικό και την υποχρέωση που απορρέει από το Σύνταγμα και καθόλου με την ουσία της υπόθεσης που σας είπα την άποψή μου», σημείωσε εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Στις προσπάθειες του να «φιλτράρονται» από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δικογραφίες με αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα πριν αυτές αποσταλούν με το αίτημα άρσης ασυλίας στη Βουλή, αναφέρθηκε Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σημειώνοντας πως μετά την επιστολή του έπαψε η διαβίβαση προφανώς αβάσιμων δικογραφιών σχετικά με εσχάτη προδοσία για την ψήφο βουλευτή. Ο ίδιος, διαβεβαίωσε το Σώμα ότι θα εξετάσει και το αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης για καλύτερο έλεγχο και δικογραφιών με τα χαρακτηριστικά αυτής του κ. Αραχωβίτη.
Σημειώνεται ότι η στάση της ΝΔ υπέρ της άρσης ασυλίας του Σταύρου Αραχωβίτη, στηρίχθηκε καθαρά στον τυπικό λόγο ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου της ουσίας και όχι σε ουσιαστικούς λόγους αναφορικά με την άποψη του κόμματος περί εμπλοκής ή μη του βουλευτή στην υπόθεση.
ΣΥΡΙΖΑ: Άρση ασυλίας με σαθρό υπόβαθρο και χωρίς ενδείξεις
Καυστικά σχολίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση άρσης της ασυλίας του κ. Αραχωβίτη, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας ότι βασίστηκε σε σαθρό υπόβαθρο και απουσία οποιασδήποτε ένδειξης.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.