Μενού
90spodcast
  • Α-
  • Α+

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε υποβάλλει γραπτώς την παραίτηση του και πάλευε για να αφήσει πίσω του το δράμα της πολυήμερης νοσηλείας στο Ωνάσειο. Οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνονταν το συντομότερο δυνατόν, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Σημίτη, Γεράσιμο Αρσένη, Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο.

Κάθε εποχή μετάβασης όμως είναι δύσκολη. Ένα πρόσωπο με μυθικες διαστάσεις στη νεότερη ιστορία της χώρας έδινε το έναυσμα ώστε να αναλάβει την πρωθυπουργία ο διάδοχος του. Ποιος μπορούσε να σταθεί σε αυτό το ύψος; Ποιός μπορούσε να τα βγάλει πέρα με την αμφισβήτηση, την καχυποψία, τα κουτσομπολιά της εποχής; Πόσο διαφορετικός ήταν ο Κώστας Σημίτης από τον Ανδρέα Παπανδρέου και πόσο «φαβορί» ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

Επιχειρούμε να βρούμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και σε ακόμα περισσότερα. Καλεσμένη του podcast η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Μιλένα Αποστολάκη, η οποία μας αποκαλύπτει στιγμές που βίωσε εκείνη την εποχή της διαδοχής, όταν συνεργαζόταν με τον Ανδρέα Παπανδρέου ως δικηγόρος, πριν ακόμα κάνει και τη δική της είσοδο στην πολιτική. Οι μαρτυρίες της μας βάζουν μέσα στην περισυλλογή και την αγωνία, λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας εποχής του ΠΑΣΟΚ, με τον Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA