Μενού
araxni-pasxalitsa
Αράχνη πασχαλίτσα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εντοπίστηκε στη Σύρο ένα προστατευόμενο είδος αράχνης. Ο λόγος για την αράχνη πασχαλίτσα (Eresus Cinnaberinus), η ελληνική ονομασία της οποίας οφείλεται στο όμορφο κόκκινο σώμα της με τις μαύρες βούλες.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, η αράχνη βρέθηκε στην τοποθεσία Αστέρια της Ερμούπολης Σύρου. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος αράχνης, το οποίο παλαιότερα απειλούνταν ακόμη και με εξαφάνιση. 

Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση.

Η αράχνη πασχαλίτσα είναι επίσης προστατευόμενο είδος στο Βέλγιο, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009.

Μάλιστα, το 2012, ήταν η αιτία να… μπλοκάρει η ανοικοδόμηση μιας ολόκληρης βιομηχανικής περιοχής στην πόλη Λομέλ, όπου και ήταν το μοναδικό μέρος του Βελγίου που ζούσε το συγκεκριμένο είδος.

Το 2016 έγιναν οι πρώτες αναφορές στην Ελλάδα για την Eresus Cinnaberinus, που επισήμως κατοικεί στη Λαμία ενώ την έχουν δει και στον Πόρο.

araxni
Αράχνη πασχαλίτσα στη Σύρο | cyclades24.gr

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.