Μενού
Λίμνη στην Καστοριά
Λίμνη στην Καστοριά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νεκρό εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα σπάνιο θαλασσοπούλι στην Καστοριά και πιο συγκεκριμένα στη λίμνη της περιοχής το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκανε ένα μεγάλο ταξίδι από τον Αρκτικό Κύκλο.

Το σπάνιο θαλασσοπούλι στην Καστοριά ταξίδεψε στον νότο, για να ξεχειμωνιάσει ωστόσο βρέθηκε νεκρό. Πρόκειται για ένα πτηνό, το οποίο όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, σπανίως έρχεται στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς μίλησε στην ΕΡΤ, όπου ανέφερε: «Ένας σπάνιος επισκέπτης που ήρθε στη χώρα μας από τις βόρειες θάλασσες. Έχει ξαναεμφανιστεί στην περιοχή μας, το θαυμάσαμε για λίγες ώρες γιατί πιάστηκε σε δίχτυα κοντά στην ακτή».

«Μέσα σε λίγες ώρες έμελλε στο πτηνό να πεθάνει, αφού ήρθε από τους πάγους, στην Καστοριά. Δυστυχώς, πολλές φορές δεν γίνεται σωστή διαχείριση από τους αλιείς με αποτέλεσμα πολλά πουλιά να πιάνονται. Τα δίχτυα έπρεπε να είναι πολύ πιο μέσα και όχι κοντά στην ακτή» πρόσθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Τα ψάρια πλησιάζουν, λόγω των θερμοκρασιών, περισσότερο την ακτή με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πιο κοντά τα πουλιά και έτσι να σκοτώνονται. Εμείς έχουμε δει πολλαπλές φορές να γίνονται ανάλογα περιστατικά στα δίχτυα» συνέχισε το μέλος από την εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος στην Καστοριά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.