Μόλις ενός μήνα, οι διάβολοι της Τασμανίας που ανακαλύφθηκαν σε ένα Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην Αυστραλία αυτή την εβδομάδα μοιάζουν με μικροσκοπικές γαρίδες. Ωστόσο, οι οικολόγοι ελπίζουν ότι οι τα μικρά θα εξελιχθούν σε τρομακτικούς θηρευτές που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας της ηπείρου και να την επαναφέρουν κοντά σε αυτό που ήταν πριν από την άφιξη Ευρωπαίων σε αυτή.
Διαβάστε ακόμη: Τεράστιος ρινόκερος παίζει μουσική σε ζωολογικό κήπο του Ντένβερ
Τα επτά νεογνά είναι τα πρώτα που γεννήθηκαν υπό ημι-άγριες συνθήκες στην ηπειρωτική Αυστραλία εδώ και χιλιετίες, όπως ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα. Περίπου 3.000 χρόνια έχουν περάσει από τότε που τα σαρκοφάγα θηλαστικά εξαφανίστηκαν από την ηπειρωτική Αυστραλία, πιθανότατα σε μεγάλο βαθμό λόγω του κυνηγιού τους από αλεπούδες.
Αν και κάποτε άνθισαν στο νησί της Τασμανίας, όπου πλέον απουσιάζουν οι αλεπούδες, ένας μεταδοτικός καρκίνος του προσώπου έχει εξαλείψει περίπου το 90% του πληθυσμού τους τις τελευταίες δεκαετίες. Η επαναφορά των σαρκοβόρων μαρσιποφόρων είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την επιστροφή στην «άγρια Αυστραλία», υπό την ηγεσία της Aussie Ark, μιας οργάνωσης που έχει απελευθερώσει δεκάδες διάβολους της Τασμανίας σε ένα περιφραγμένο χώρο 1.000 στρεμμάτων στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου προστατεύονται από αρπακτικά ζώα και παρακολουθούνται από επιστήμονες, αλλά είναι ελεύθεροι να ζήσουν όπως θα το έκαναν στην άγρια φύση.
Οι υπάλληλοι παρακολουθούσαν τους διαβόλους από απόσταση «μέχρι να έρθει η ώρα να παρέμβουμε και να επιβεβαιώσουμε τη γέννηση των πρώτων μικρών» δήλωσε ο Πρόεδρος της Aussie Ark Τιμ Φόκνερ. Μέχρι στιγμής, και οι επτά φαίνεται να είναι υγιείς και να αναπτύσσονται κανονικά.
Η επιβεβαίωση ότι οι διάβολοι της Τασμανίας θα αναπαράγονται αφού αφέθηκαν να επιβιώσουν με τις δικές τους δυνάμεις σε σχεδόν άγριες συνθήκες στην Αυστραλία χαιρετίστηκε ως μεγάλη νίκη. Σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις που στηρίζουν την άγρια ζωή, η Aussie Ark ελπίζει να δημιουργήσει τελικά έναν αυτοσυντηρούμενο πληθυσμό διαβόλων της Τασμανίας στη φύση.
Η οργάνωση ελπίζει ότι η επανεισαγωγή των θηρευτών στην Αυστραλία θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των αλεπούδων και των αγριόγατων, οι οποίες εισήχθησαν από τους Ευρωπαίους και τώρα αποτελούν σοβαρή απειλή για την ντόπια άγρια φύση. Αυτή η ιδέα έχει δημιουργήσει κάποιο σκεπτικισμό από τους επιστήμονες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι διάβολοι της Τασμανίας θα μπορούσαν να εξαφανιστούν ξανά από μεγαλύτερους θηρευτές και τώρα αντιμετωπίζουν πρόσθετες απειλές από ανθρώπους και αυτοκίνητα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.